Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 02. 08.

Összefogtak a „mérsékelt ellenzékiek” az Iszlám Állammal Aleppoban

2016. 02. 08.

Együttműködési megállapodást kötött a Levantei Front és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, hogy közösen harcoljanak a szíriai kormányerők ellen Aleppo tartományban. – közölte a libanoni almayadeen.

A Levantei Front nevű nyugat által is elismert és támogatott ernyőszervezet együttműködési megállapodást kötött az Iszlám Állammal, miután a szíriai kormányerők stratégiai területeken foglaltak vissza Aleppo tartományban, amivel elvágták a fegyveres csoport törökországi utánpótlási útvonalát.

A két terrorszervezet közötti megállapodás tartalmazza a tűzszünetet, a foglyok cseréjét, illetve az egymás közti konfliktusok békés megoldását egy közösen megválasztott tanács által.

A megállapodás szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet megengedi, hogy az általa uralt területen keresztül érkezhessenek Törökországból az utánpótlások a Levantei Frontnak.

A Levantei Front a legnagyobb ernyőszervezet, ami Észak-Szíriában működik több száz kisebb nagyobb fegyveres csoportok egyesített. A legfontosabb tagjai között szerepel A Harakat Nour Al-Zenki, Dzsiash Al-Muzsahedeen, Iszlám Front, Harakat Ahrar Al-Sham, Sukur Al-Sham, Harakat Hazm.

Az ernyőszervezetet több öböl menti arab állam és Törökország is támogatja. A szervezet kapcsolatban áll olyan politikai tömörülésekkel, akiket a nyugat is hivatalosan is elismer mint szíriai ellenzék.

Legutóbb Haitam Al-Maleh A Szíriai Nemzeti Koalíció egyik vezetője Brüsszelből nyilatkozta egy arab csatorna műsorában, hogy ha választania kell Assad vagy a Daesh között ő a Daesht fogja választani.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑