Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 05. 29.

Öt szaúdi katonai járművet semmisítettek meg Jemenben

2018. 05. 29.

A jemeni hadsereg és a népi bizottságok bejelentették, hogy jelentős támadást hajtottak végre a szaúdi rendszer és zsoldosai ellen a nyugati parton. Ennek során öt szaúdi katonai járművet semmisítettek meg. Az eseményről a SABA jemeni hírügynökség számolt be katonai forrásokra hivatkozva.

A források megerősítik, hogy két páncélozott csapatszállító jármű és három másik jármű megsemmisült és ezen kívül magas a halottak és a sebesültek száma a szaúdi erők, és a mellettük harcoló zsoldosok soraiban.

A szaúdi erők és zsoldosaik máshol is jelentős veszteségeket szenvedtek a jemeni hadsereggel és a jemeni népi bizottsággal vívott harcok során. A jemeni hadsereg rakétás egységei csapást mértek a szaúdi erőkre az ország nyugati partvidékén, Taiz kormányzóság területén az ún. ,,Qaher 2M,, típusú ballisztikus rakétákkal. Ezzel szintén komoly veszteségeket okoztak az ellenségnek.

Minden jel arra utal, hogy Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok 2015-ben felelőtlenül kezdett bele a Jemen elleni háborúba, hiszen elszámolták a katonai képességeiket. Jelentős veszteségeiket a háború során külföldi zsoldosok bevetésével próbálták csökkenteni, azonban ők se tudtak jelentős sikereket elérni a jemeni erők ellen. A szaúdi erők egyetlen komoly fegyvertényezője a nyugati országoktól beszerzett haditechnika. Azonban a Nagy Britanniától beszerzett bombákkal és rakétákkal csupán a jemeni civileket gyilkolják.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑