Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 10. 14.

Ötgyerkemekes keresztény anya az akasztófa árnyékában

2016. 10. 14.

 Egy pakisztáni siralomházban várja sorsát az az ötgyermekes keresztény nő, akit istenkáromlással vádolnak. Az 50 éves Asia Bibi hét évvel ezelőtt került vitába egy muszlim nővel, akinek vizet próbált adni – írja a britExpress.

Jézus tanítása Szent

A két nő ugyanzon a mezőn dolgozott, a félreértés abból fakadt, hogy amikor

Bibi asszony vizet kínált iszlám vallású társának, az visszautasította azzal, hogy tisztátalan (keresztény) kézből nem fogad el semmit. A keresztény asszony erre azt válaszolta, hogy Jézus egészen másképp tanított erről.

A vádlott ügyvédje szerint védence idén még sem a napot, sem a holdat nem látta. Asia Bibi az akasztófa árnyékában sem tagadta meg hitét, és ellenállt annak, hogy iszlám hitre térítsék. Az ügyvéd hozzátette, hogy ha az utolsó fellebbezésüket is visszautasítják, valószínűleg a döntés után 30 napon belül felakasztják a nőt.

Dr. Khalil Tahir Shindu ügyvéd szerint Bibi asszonynak nagyon erős a hite, minden áttérítési kísérletre azt mondta: „NEM! – hű maradok Jézus Krisztushoz”.

Az üggyel kapcsolatban

2010-ben már két vezető pakisztáni politikust meggyilkoltak, mert nyilvánosan kiálltak a keresztény asszony mellett,

és az ügyvédet is már többször megfenyegették. A jogász azt nyilatkozta, hogy bármi megtörténhet vele, felkészült minden eshetőségre: „Viselem a keresztem”. Dr. Shindu arra kérte a keresztény hívőket, hogy imádkozzanak az asszonyért.

ÁLLANDÓ RETTEGÉSBEN ÉL A PAKISZTÁNI KERESZTÉNY CSALÁD

Bibi asszony lányai, a 18 éves Esha, és a 17 éves Esham havonta kétszer látogatják anyjukat, mióta bebörtönözték. A fiatalabbik lány elmondta, hogy látogatásaik alkalmával mindig elmesélik anyjuknak, hogy miként telnek a napjaik otthon, és megbeszélik az anya-lánya dolgokat. „Anya mindig örül, amikor meglát minket, de a látogatás végére elszomorodik, és sokszor meg sem ölel bennünket.” – mondja szomorúan Esham.

A lány és mentálisan és fizikálisan sérült nővére az édesapjukkal élnek, ám mióta fenyegetéseket kapnak, félnek, alig merik kitenni a lábukat a házukból.

Édesapjuk azt tanácsolta a lányoknak, hogy csak a legszükségesebb esetben menjenek az utcára, mert veszélyben vannak. Esham attól retteg, hogy egy nap megszólítja valaki azzal: Te nem Asia Bibi lánya vagy?

A keresztény asszony férje azt mondta, hogy ha felesége vissza is tér, már soha nem lesz olyan az életük, mint előtte volt, szerinte vadászni fognak gyermekei anyjára.

A keresztény hívők szemponjából Pakisztán az egyik legveszélyesebb ország. Ha végrehajtják a halálos ítéletet, Asia Bibi lesz az első keresztény az országban, akit istenkáromlás miatt kivégeznek.

Orientalista.hu – (Magyar Idők, Express)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑