Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 12. 07.

Ötszáz iraki törzsi vezető ítélték el az Irán ellen hozott amerikai szankciókat

2018. 12. 07.

Egy Bagdadban tartott konferencián ötszáz iraki törzsi vezető, akik között síiták és szunniták egyaránt voltak, közösen ítélték el az Egyesült Államok egyoldalúan hozott Irán ellenes szankcióit.

Az ország minden részéről Bagdadban tanácskozó törzsi vezetők azért érkeztek az iraki fővárosba, hogy kifejezzék támogatásukat az új iraki kormányfő Adel Abdel Mahdi számára. Azonban a tanácskozáson kifejezték ellenszenvüket a nemzeteket sújtó egyoldali gazdasági szankciók ellen.

Az iraki politikában jelentős befolyással rendelkező törzsi vezetők azt is megerősítették a kormányfő számára, hogy támogatják az iraki hadsereg és a népi ellenálló erők (Hashd Al-Shaabi) terrorizmus ellenes küzdelmét és elítélik az amerikai próbálkozásokat, melyek gyengíteni próbálják a terrorizmus ellen küzdő erőket.

Az utóbbi években ugyanis az amerikaiak többször is védelmet nyújtottak a terrorista csoportoknak, míg az iraki hadsereg erőit gátolták a harcok során.

Az egyik törzsi vezető elmondta az IRNA iráni hírügynökség tudósítójának, hogy elleneznek minden olyan amerikai szankciót, melyet a muszlim iráni nép ellen hoznak. A tanácskozás zárónyilatkozatában a részt vevő felek megerősítették, hogy Irán jelenleg már olyan lehetőségekkel rendelkezik, amiért már nem lehet fenyegetni.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑