Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Jemen

2015. 12. 27.

Ötvenezer jemeni katona készül megtámadni Szaúd-Arábiát

2015. 12. 27.

Egy jemeni katonai forrás szerint a hadseregből és a népi erőkből ötvenezer fő készen áll arra, hogy megtámadják Szaúd-Arábiát és stratégiainak számító régiókat szabadítsanak fel, közölte egy katonai forrás.

A jemeni erők ötvenezer fős sereggel készen állnak arra, hogy szaúd-arábiai területeken támadást indítsanak és felszabadítsák a legnagyobb városokat Jizan és Asir régiókban a stratégiai opciók első szakaszban. – írta a farsnews.

A  jemeni hadsereg és a népi erők szerdán egy másik Qaher-1 ballisztikus rakétával megcéloztak egy stratégiai katonai bázist Szaúd-Arábia Asir tartományában. A rakéta pontosan ért célba, lecsapva Al-Faisal katonai bázisra, mely Asir tartomány Khamis Mushait régiójában található. – – közölte a persianews.vcp.ir

A jemeni hadsereg használatába nemrégiben került ballisztikus rakéták már eddig is súlyos veszteségeket okoztak a háborút elindító szaúdi félnek. Csak a legutóbbi héten legalább 550 katona vesztette életét szaúdi oldalról a jemeni ballisztikus rakéták által.

Kedden a Szaúd-Arábia által vezetett koalíciós erők egy másik pusztító csapást szenvedtek el, amikor két Qaher-1 ballisztikus rakéta katonai bázisokra csapott le Ma’rib tartományában és Tawwal határrégióban, megölve több mint 200 katonát, beleértve szaúdiakat, az Egyesült Arab Emírségek katonáit, brit és amerikai tisztviselőket.

Jemen egyik Qaher-1 ballisztikus rakétája Ma’rib tartományban csapott le az al-Safer katonai bázisra, és a Szaúd-Arábia által vezetett támadók közül több mint 137 fővel végzett, köztük nagyszámú szaúdi és szudáni katonával, öt az Egyesült Arab Emírségekből származó tisztviselővel, a műveletek vezetőjével (a Safer katonai bázison), és olyan külföldi katonai szakértőkkel, akik valószínűsíthetően amerikaiak és britek” – számolt be egy jemeni forrás a Farsnewsnak.

A forrás megjegyezte, hogy a Szaúd-Arábia által vezetett alakulatok egységeit, akiket Al-Safer régióban öltek meg, teljes egészében felégették. Hozzátette, hogy egy másik jemeni rakéta a szaúdi Tawwal katonai bázist célozta meg a határ közelében található Jizan tartományban, és a Szaúd-Arábia által vezetett támadók közül legalább 70 fővel végzett, valamint több mint 100 másikat megsebesített.

Orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑