Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Keresztények

2016. 11. 06.

Pakisztán: Fél csoda nem elég

2016. 11. 06.

Lahorban egy fiatal nő szünet nélkül imádkozik Kaiszar – merényletben megsérült bátyja – fölépüléséért. Bár orvosai már lemondtak róla, ő mégis csodával határos módon küzdi vissza magát az életbe.

Végzetes találkozás a parkban

2016. március 27. (húsvétvasárnap) gyönyörű tavaszi nap volt. Kaiszar a húgával, Rachnával a lahori Gulshan-e-Iqbal parkba tartott. Az óriási liget árnyas játszóterei, mesterséges tava és híres állatkertje szinte vonzzák a városlakók tömegeit és főleg a kisgyermekes családokat. De aznap este fél hétkor bekövetkezett a katasztrófa: egy iszlámista öngyilkos merénylő a tömeg közepén robbantotta föl magát. A házi készítésű bombába rejtett szögek, csavarok és csapágygolyók szanaszét repülve vérfürdőt okoztak. Bár a Dzsamaat al-Ahrar (Szabadságharcosok Csoportja) talibán szervezet később tudatta, hogy a merénylet célpontjai a keresztények voltak, az áldozatok között sok muzulmán is volt.

„Többet is tehetünk”

Egy repesz Kaiszar szemüregén át egyenesen a férfi agyába fúródott, bénulást és majdnem teljes emlékezetvesztést okozva. A mellette álló Rachna is megsebesült, de őt a kórházi operáció során sikerült megszabadítani a lábába fúródott fémdaraboktól. A lány naponta imádkozik bátyja fölépüléséért. Kaiszart hetekig a lahori Általános Kórház intenzív osztályán tartották. Aztán az orvosok 2016. április végén közölték a lesújtó diagnózist: „Mi már semmit sem tehetünk. Pakisztánban nem tudnak agyoperációt végezni.” A lebénult fiatalembert ezek után egy mentőautó hazaszállította.

Az első csoda

De Rachna nem adta föl. Minden nap könyörög Istenhez, lépjen közbe, és mentse meg a bátyját. Aszmat, az édesanyjuk rendszeresen mos és főz a fiára. De amikor Rachna az egyik reggel belépett Kaiszar szobájába, nem hitt a szemének. A hónapok óta ágyhoz kötött súlyos beteg az ablaknál állt, majd hátrafordult.

Bashir atya 2016. július 4-én a családhoz vitte látogatóba a CSI munkatársát. Kaiszar láthatóan súlyos emlékezetkiesésben szenved, és csak nagy nehézségek árán tudott beszélni. De már képes járni. Az asztalhoz ült a vendégek mellé, és megmutatta a munkavállalói igazolványát is. Cége olyan nagyra becsüli őt, hogy ma is a teljes fizetését folyósítja.

Külföldi operációra van szüksége

Rachna meg van győződve róla, hogy bátyja egy nap újra dolgozni tud. Azt mondja, Isten minden nap bizonyítja, hogy ha imádkozik a bátyjáért, egyszer újra egészséges lesz. De a fél csoda neki nem elég. Tekintetéből sugárzik az eltökéltség, hangjából pedig árad az elszántság. Az imádságos és reménykedő család talán Pál apostollal együtt egyszer elmondhatja: „Mégis jól tettétek, hogy szükségemben segítségemre voltatok.” (Fil 4,14)

A Kaiszar agyában lévő repeszt egy lahori kórház MRI felvételén egyértelműen lokalizálták. Ha Rachna elkíséri, Svájcban vagy Németországban el is tudják végezni rajta a műtétet, és a fél csodából egész lesz. Isten segítségével minden lehetséges.

Köszönjük, hogy hozzájárulsz Kaiszar fölépüléséhez!

Az ENSZ követeli a blaszfémia törvény eltörlését

Az ENSZ fölszólította Pakisztánt, helyezze hatályon kívül a blaszfémia (istenkáromlás) törvényt. Ugyanakkor értékeli a rendelkezés homályos megfogalmazásából eredő visszaélések elleni erőfeszítéseket, megjegyezve, hogy a jogszabály sérti a vallást, és hamis vádakat tesz lehetővé a kisebbségek ellen. A blaszfémia ügyben eljáró bírákat gyakran „megfélemlítik, sőt gyilkossággal fenyegetik”.

A pakisztáni büntető törvénykönyv „Mohamed próféta megsértése” esetén halálbüntetést ír elő. Már maga a törvény bírálata istenkáromlásnak számít.

Orientalista.hu – CSI-Magyarország

Megosztom:

,
Back to Top ↑