Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2015. 02. 19.

Pakisztán: Segítség a bombatámadás áldozatainak

2015. 02. 19.

Az öngyilkos talibán merénylet a pesavári Mindenszentek temploma ellen 120 emberéletet követelt és sok volt a sebesült. A CSI gyorssegélyt és gyógyszereket vitt a rászorulóknak.          

Gunnar Wiebalck 2014 novemberében újra meglátogatta a 2013. szeptemberi robbantásos merénylet áldozatait Pesavárban. Az iszlám Ásúrá (Tizedik nap) ünnepén feszült hangulat uralkodott a talibánok fellegvárában. A CSI képviselője ennek ellenére eljutott az összes lábadozó beteghez, akik közül hárman vállalták a bemutatkozást.

A 40 éves Szabra Zulfikar a merényletet követően súlyos depresszióba esett. Egy repesz a jobb szemébe fúródott, ezért a tanárnő nem folytathatta tovább a hivatását. Férje a vállán sebesült meg, lányuk Natasa lábába és karjába fúródott bombaszilánk. Három kisgyermekük Istennek hála sértetlenül megúszta. Amikor a CSI munkatársát meglátták, először ült ki mosoly az arcukra.

 A szintén 40 éves Sakíla Khalíd fogait kiverte egy repeszdarab. A merényletben a férjét is elvesztette. A CSI finanszírozta többszörös állkapocs-operációját és a beültetett fogimplantátumot.

A kis Mehak meggyilkolt édesapját gyászolja. A gyerek súlyos égési sebeket szenvedett a nyakán és mindkét karján. Mostanra már majdnem teljesen fölépült. A CSI neki is kifizette a drága kezeléseket.

Latif atya (nevét biztonsága érdekében megváltoztattuk), a CSI pakisztáni partnere örül a jó híreknek: „A CSI önkénteseként új hivatásra leltem. Csodálatos látni, ahogy a testi-lelki sérültek újra talpra állnak, ha igaz, őszinte és tartós támogatást kapnak. Ezek a valóban súlyosan sérült emberek tényleg új életet kaptak általa.”

Pesavár: Újabb merényletek

A Mindenszentek temploma elleni 2013. szeptember 22-i öngyilkos merényletet több is követte.

A talibánok 2014. december 16-án megtámadtak egy katonai iskolát és vérfürdőt rendeztek. A hadsereg adatai szerint 141 embert öltek meg, köztük 132 diákot. A talibánok közleményben tudatták, hogy a támadást a pakisztáni fegyveres erők elleni gyűlöletük miatt hajtották végre, amelynek elsődleges célpontjai a tisztek családtagjai voltak. Az iszlamista talibánok évek óta rettegésben tartják Pakisztánt.

.

Orientalista.hu – CSI Magyarország      

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑