Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2015. 12. 30.

Pakisztánban muszlimok keresztény családoknak osztottak karácsonyi ajándékot

2015. 12. 30.

A síita muszlim közösség 700 keresztény család számára osztott ki ajándékot karácsonykor a pakisztáni Multan-ban. Az ajándékosztást a Markazi Azdari Imam Hussein Tanács (MAIHC) elnöke, Hasan Mashadi szervezte, összefogva több más vallási irányzat vezetőjével, valamint Multan lakosságának a támogatásával.

A karácsonyi ajándékok a város Gulshnabad, Raza Abad, Grass Mandi, Chungi No One, valamint Double Phataak negyedeiben lakó keresztény családok között lettek szétosztva, akik nagy örömmel fogadták azokat. – közölte a christianpakistan.com.

Több mint 200 síita fiatal jelentkezett önkéntesként, hogy résztvehessen a MAIHC munkájában, ők kis csoportokban mentek házról házra, és osztogatták a szervezet adományait a kiválasztott családok számára.

Mariyam Masih, aki három éves lányával együtt az egyik volt a megajándékozottak közül, könnyes szemmel ezt mondta: „Ez az ajándék újra megerősítette a hitemet Pakisztánban.”

A MAIHC elnöke azt mondta, hogy ez a program azért kifejezetten Multan városában lett kezdeményezve, mert az a szentek városaként ismeretes. „Hiszek abban, hogy az elfogadás egy nap helyet kap társadalmunkban, ahelyett, hogy a vallást használnák fel eszközként diktatúrák kialakításához és a kisebbségek elnyomásához.” – nyilatkozta.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑