Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Palesztina

2021. 11. 22.

Palesztin fegyveres izraeliekre tüzelt a megszállt Jeruzsálemben

2021. 11. 22.

Vasárnap reggel egy palesztin férfi izraeli katonákra nyitott tüzet a megszállt Jeruzsálem óvárosában. A lövöldözés során egy izraeli katona meghalt és három megsebesült. A palesztin férfit az izraeli katonák lelőtték  – közölte az Al-Mayadeen.

Az izraeli Channel 20 információi szerint az egyik meglőtt izraeli katona állapota súlyos, hiszen a lövöldözés következtében a fején sérült meg.

 A megszállt Kelet-Jeruzsálem Óvárosában, a Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtti térségen egy palesztin fegyveres rálőtt két polgári személyre, illetve két izraeli határrendőrre – közölte a Kuruc.info.

A házilag átalakított Carl Gustav lőfegyverrel leadott lövések nyomán egy polgári személy meghalt, egy másik polgári személy közepesen, míg két határrendőr könnyebb természetű sebesülést szenvedett.

A palesztin fegyverest a helyszínen tartózkodó izraeli biztonságiak agyonlőtték – írja news.walla.co.il hírportál.

Vasárnap reggel, magyar idő szerint 8 óra körül a Jeruzsálemi Óváros muszlim negyedében, pontosabban a Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtt Fádi Ábú Sehádám (42), a Jeruzsálem melletti Su’áfát menekülttábor lakója, az Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom politikai szárnyának aktivistája egy házilag átalakított Carl Gustav lőfegyverrel tüzet nyitott a jeruzsálemi Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtt szolgálatot teljesítő izraeli határrendőrökre.

A halálos fejlövés a nagy felfordulásban azonban egy 30 éves izraeli polgári személyt ért, míg egy másik zsidó polgári személy közepes természetű sebesülést szenvedett. Két határrendőr a lövések következtében könnyebben megsebesült.

A 42 éves palesztin merénylőt a közelben tartózkodó izraeli fegyveresek a helyszínen agyonlőtték. A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom és más palesztin szervezetek üdvözölték a megszállt Kelet-Jeruzsálemben végrehajtott fegyveres merényletet.

A forradalmi ifjak folytatják legitim küzdelmüket egészen a szabadság elnyeréséig, földjük felszabadításáig és a szent helyek fölötti fennhatóság visszaszerzéséig” – áll Házem Kászem, a Hamász szóvivőjének közleményében.

 Az arabic.rt.com-nak adott nyilatkozatában ’Abd el-Latíf el-Kanú’á, a Hamász szóvivője a ma reggeli merénylettel kapcsolatban kijelentette: A Báb esz-Szilszilá (Lánckapu) előtt tegnap reggel végrehajtott fegyveres hőstett természetes válasz a megszállók által folyamatosan elkövetett bűncselekményekre a megszállt Jeruzsálemben.

A ma reggeli fegyveres akció csak tovább erősíti népünk forradalmát a cionista megszállás ellen, s egyben azt is bizonyítja, hogy a megszállók képtelenek elfojtani ezt a forradalmat”.

Közben a palplusarabi.com arab hírportál kitett egy videót, amelyet az Lánckapu közelében élő palesztin lakosok készítettek a fegyveres támadás, illetve a támadó palesztin likvidálásának pillanatairól. A videón látható az egyik meglőtt, s a földre került izraeli határrendőr, illetve kissé távolabb a palesztin fegyveres lelövése.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Mayadeen, Kuruc.info)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑