Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 07. 17.

Palesztin tisztviselő: Izrael támogatja az ISIS-t a Gázai övezetben

2015. 07. 17.

A Palesztin Iszlám Dzsihád Mozgalom élesen bírálta az izraeli rezsimet, amiért az a takfiri terrorista csoportokat támogatja a Gázai övezetben.

Iszlám Dzsihád Mozgalom logója

“A takfiri terrorista csoportok nagyon gyanúsak, és a működésük a Gázai övezetben egyre csak nő; biztosak vagyunk benne, hogy ezen csoportokat a cionista rezsim támogatja, és a legfőbb feladatuk az, hogy csapást mérjenek az ellenállásra a Gázai övezetben”, – nyilatkozta Abu Sharif  a palesztin szervezet iráni képviselője egy sajtótájékoztatón Teheránban.

Az ellenállási mozgalom egyik vezetője Khader Habib még decemberben figyeleztette az izraeli rezsimet hogy a mozgalom fegyveres szárnya erős választ ad az ismétlődő agresszív fellépések következtében a megszállt Jeruzsálemben.

A politikus emlékeztette Izraelt,  hogy az Iszlám Dzsihád már nem marad néma az izraeli bűnök kapcsán és lehet, hogy újra bombatámadásokat hajt végre a cionista rezsim által megszállt területeken.

 Khader Habib szerint Izrael a világ legnagyobb terrorista szervezete, és velük szemben minden eszköz megengedett. A tisztviselő továbbá  kifejezte sajnálatát , hogy a térségbeli országok egyre passzívabban állnak a palesztinok és Jeruzsálem  ügyéhez. Habib több atab kormányt és vezetőt azzal vádol, hogy összeesküdtek a palesztin ellenállás ellen, és az izraeli rezsimmel müködnek együtt.

“Az ellenállás programja ütközik az Arab rezsimek közti konszenzussal, hogy összehívjanak egy arab kezdeményezést” tette hozzá.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑