Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2019. 06. 06.

Palesztina mellett tüntettek Berlinben

2019. 06. 06.

Több mint 1200 ember vett részt a palesztinok jogaiért tartott tüntetésen, melyet a Jeruzsálem Napja alkalmából tartottak Berlinben. A Jeruzsálem Napja rendezvényt minden éven Ramadán hónap utolsó péntekén tartják elsősorban Iránban és több arab országban. A demonstrálók ilyenkor Palesztina cionista megszállása ellen tiltakoznak.

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint a tüntetők palesztin, szíriai, iráni és Hezbollah lobogókat vittek magukkal. A rendőrség közleménye szerint 500 egyenruhást vezényeltek ki a rendezvény helyszínére.

A demonstráció miatt, mely elítéli Izrael megszálló politikáját ellendemonstrálók is megjelentek. Helyi beszálmolók szerint 3000 ellentüntető jelent meg akik szerint az Izrael bűnei ellen való tiltakozás antiszemitizmus. Azt azonban nem sikerült nekik megérteni, hogy a palesztin nép mellett kiálló emberek a megszálló cionista kormány és nem maga a zsidó nép ellen tüntetnek. A nyugati országokban ugyanis a lebutító média már elérte azt, hogy az emberek nem merik bírálni a magának mindent megengedő Izraelt, nehogy antiszemitizmussal vádolják és ellehetetlenítsék őket és családjukat.

Ebbe az ,,antiszemitázó,, kórusba sajnos beszállt a német államfő, Frank-Walter Steinmeier is, aki felszólította a németeket, hogy határolódjanak el az antiszemitizmustól. Sajnos az izraeli hadsereg által elkövetett gyilkosságoktól azonban nem határolódott el és erre nem szólította fel az állampolgárokat se.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑