Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 14.

Palmyra felé tör előre a Szíriai Arab Hadsereg (videó)

2017. 02. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg az Orosz Légierő támogatásával tör előre Palmyra felé. Kelet -Aleppoban is előretörtek a szíriai csapatok.

A Szíriai Arab Hadsereg az Orosz Légierő támogatásával folytatta az előrenyomulását az ISIS terrorszervezet megszállta Palmyra felé, miután egy hétig vívott állásharcokat a terrorista entitás fegyveresei ellen a Homsz-Palmyra országút mentén.

Az elmúlt héten az Orosz Légierő bombázói több mint 90 légi támadást hajtottak végre a szíriai kormánycsapatokat támogatva.

Mostanára a kormányerők kevesebb, mint 20 kilométerre vannak Palmyrától (Tadmurtól), közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

“A szíriai kormányerők orosz légi támogatással folytatták az előrenyomulást Palmyra irányába; kevesebb mint 20 kilométerre vannak a várostól. Az Orosz Légierő több, mint 90 légi támadást hajtottak végre az elmúlt héten.” – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 180 terrorista célpontot semmisített meg, közöttük 43 darab páncélozott járművet, valamint nehéz géppuskákkal felszerelt terepjárókat.

Február 7. óta a szíriai kormánycsapatok felszabadítottak néhány kisebb lakott helységet és jelenleg 22 négyzetkilomérenyi földet vontak ellenőrzésük alá Palmyra körzetében.

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet utolsó kelet-aleppoi erősségétől délre nyomul tovább

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadított ma két falut az Al-Bab síkságon Aleppo tartomány keleti részén, délen nyomulva tovább az “Iszlám Állam” terrorszervezet utolsó Aleppo tartományi erőssége felé.

A visszafoglalt Abu Dzsabbar és Mugharah falvak egyaránt az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet Al-Rakkaból Al-Babhoz vezető fő utánpótlási vonala mellett fekszenek.

keletaleppo térkép 2017.02.13.

Sokkal fontosabb, hogy a Szíriai Arab Hadsereg tovább tudott nyomulni délre a kulcsfontosságú Tadef településtől az “Iszlám Állam” terrorszervezet másik erőssége Deir Hafer felé, amelyet a kormányerők által szintén nagyon elfoglalni kívánt nyugat-rakkai Al-Tabaka Katonai Repülőtér kapuja.

A térség felszabadítása szintén fontos, mert meggátolja, hogy a török erők és dzsihádista szövetségeseik tovább nyomuljanak dél felé Al-Babtól. Emiatt a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága aggódik.

Jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai Tadefban támadják az “Iszlám Állam” terrorszervezet állásait; azonban erről az arcvonalról még nem jelentettek területi nyereséget.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front, Almasdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑