Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 06. 27.

Patkány Európa

2017. 06. 27.

– A patkány, ha nagyon éhes és nincs mit ennie, megeszi saját magát.
– Ezt ki mondta neked?
– Egy osztálytársam.
– Értem. Tehát azt mondja az osztálytársad, hogy a patkány éhsége erősebb, mint a fájdalom, ami önmaga felfalásával jár?
– Igen. Valahogy így.
– Ha ez így vagy, akkor Európa patkánnyá változott. Európa kezd egy hatalmas patkánnyá változni, mert “patkány agya” annyira éhes, annyira ki van éhezve, hogy éhségében önmagát falja fel, és ez őt cseppet sem érdekli, csak az, hogy éhségét csillapíthassa.

Európa patkány hatalmai éheznek. Régen, mikor még patkány természetüket a világon szétszórt gyarmataikon tudták kiélvezni, nem voltak annyira éhesek, mert volt bőven eleség. Ahogy fogyott az élelem, úgy estek egymásnak a patkány hatalmak. A két világháború szépen lefesti a patkányságuk lényegét.

Mára azonban már annyira éhessé váltak, olyan eszement őrült éhségbe ájultak, hogy nem gátolja meg semmi a Patkány Európát saját magának a szétmarcangolásában.

A végtelen gazdasági növekedés éhsége, a nyugat általános jólétéből eredő elvesztett fogyasztói piac éhsége mind a marcangolás része. Mind az eszeveszett öngyilkosság összetevője.

Engem alapvetően ez nem érdekel. De sajnos tudom, hogy el fog jönni az a pont, amikor mindannyiunk életébe be fog gyűrűzni a Patkány Európa, és akkor már nem tudod nem észrevenni, mert a mindennapi életed része lesz.

Szemed előtt fogja felfalni magát a patkány veled együtt.

Orientalista.hu – Siroi Isi 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑