Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 03. 02.

Paul Craig Roberts: Az egész világ egy puska csövébe bámul, miközben közeledik a globális összeomlás

2015. 03. 02.

Paul Craig Roberts, Reagan elnöksége idején volt pénzügyminiszter-helyettes. Manapság az amerikai (és globális) gazdasági rendszer egyik legnagyobb kritikusának számít. Véleménye szerint az amerikai gazdaság financializálódása, a pénzügyi szektor előretörése és a termelőipar leépítése végeredményben gazdasági csődhöz fog vezetni.

Részletek a KingWorldNews.com-on megjelent interjújából:

„A jen nyomtatása tovább folyik hatalmas méretekben. A Fed elvileg leállt a dollár nyomtatásával, de valójában nem, mert a mennyiségi lazítás idején a bankok 2,6 billió dollárt kaptak. Ez a pénz jelenleg is elérhető és arra fogják felhasználni, hogy további államkötvényeket vásároljanak. A Fednek 4,5 billió dollár a mérlegfőösszege, és a bejövő kamatokból további kötvényeket fog vásárolni.

Szóval mennyiségi lazítás van Japánban, az Egyesült Államokban és most már Európában is. A három nagy valutát – a jent, a dollárt és az eurót- ijesztő mértékben nyomtatják.

Ennek hatására a többi országnak is nyomtatnia kell a valutáját, ha nem akarják, hogy felértékelődjön a pénznemük a jenhez, dollárhoz, euróhoz képest, ami aláásná az exportjukat és a gazdaságukat.”

„Szóval ott tartunk, hogy az Egyesült Államok, Japán és az EU hatására az egész világ egy puska csövébe néz… Meg kell kérdeznünk: Miért van az USA-nak, az EU-nak és Japánnak joga ehhez, és kinek előnyös ez az egész? A válasz, hogy az elit számára hasznos ez a politika. Ezzel a módszerrel emberek egy apró csoportja tovább gazdagodik mindenki más kárára. A világ lakosságának többi része fizet ezért.”

„Egy globális összeomlás elébe nézünk. A jegybankok egy dollárt fizetnek olyan értékpapírokért, amelyek sokszor egy centet sem érnek. Továbbá a gazdasági összeomlás felé kormányozza a világot az, hogy a jegybankok meggondolatlanul nyomtatják a pénzt, hogy fenntartsák ezt a globális piramisjátékot.”

Az elitnek pedig bűnrészessége van ebben a példa nélküli globális pénznyomtatási rendszerben. Mindannyian részesei a korrupciónak. De egy ponton az emberek rá fognak jönni, hogy ez rosszabb, mint egy piramisjáték. Rá fognak jönni, hogy ez az elmebeteg politika az összeomlás felé vezeti a világot.”

„Nincs kapcsolat a monetáris politika és az emberek érdeke között. Az elit az egész világot egy mega-katasztrófa felé irányítja, ami pénzügyileg el fogja lehetetleníteni az átlagembert és a világot a teljes káoszba taszítja.”

De mi nyilván nem dőlünk be az ilyen elmebeteg pénzügyi szakembereknek, szóval mindenki szépen menjen vissza dolgozni és fogyasztani.

 Orientalista.hu   Jack Fall – (Forrás: KingWorldNews.com)

 

Megosztom:

,
Back to Top ↑