Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 12. 24.

Pizzaballa érsek: Trump döntése Jeruzsálemről eltávolítja a békét

2017. 12. 24.

A szentföldi egyházak képviselői erős felhívással fordulnak a világhoz a status quo fenntartása érdekében Jeruzsálem városában.

„Egyoldalú döntések, mint Trump amerikai elnöké, nem hoznak békét Jeruzsálemben, hanem inkább eltávolítanak attól”

– fogalmazott Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora a hagyományos karácsony előtti találkozóján a sajtó képviselőivel.

„A mindennapi életet tekintve nem változott semmi Jeruzsálemben, ugyanolyan, mint volt. Az amerikai elnök kijelentése, mint alapelv azonban megcsorbítja a status quo-t, azt a törékeny egyensúlyt, amely a különböző vallási közösségek közötti kapcsolatokat szabályozza és ezt egyáltalán nem akarjuk. Ez nagyon veszélyes, mert minden olyan kijelentés, ami kirekeszt valakit, a város lelke ellen való. Jeruzsálem nemcsak az izraelieké és a palesztinoké, hanem a keresztényeké, zsidóké és muzulmánoké, és egyetemes hivatása van, vagyis az, hogy mindenki számára nyitott” – hangsúlyozta Pizzaballa érsek.

Bár a Közel-Keleten erősen feszült a légkör, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora bejelentette, hogy a karácsonyi szertartások rendjében nem lesz változás.

„Mindent úgy teszünk, ahogy azt elterveztük. Akarjuk látni a meggyújtott fényeket, a cserkészeket, a nagy kavarodást, vagyis az ünnepet! Kifejezésre kell juttatnunk jelenlétünket ezen a területen” – mutatott rá Pizzaballa érsek.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑