Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 10. 20.

Pokolgépes robbantás rázta meg Damaszkuszt (képek, videó)

2021. 10. 20.

Kettős pokolgépes robbantás rázta meg reggel Damaszkuszt. A terrortámadás egy szíriai katonákat szállító buszt érte – közölte a SANA szíriai állami hírügynökség.

Helyi idő szerint, reggel hét órakkor egy terrorista két két pokolgépet robbantott fel a szíriai főváros közepén, miközben a szíriai hadsereg kötelékéhez tartozó busz haladt el az Elnöki híd alatt.

A SANA infromációja szerint a támadásban három személy megsebesült és tizenhárman éltüket vesztették.

.

Hussein Juma’a Damaszkusz rendőrparancsnoka szerint, a helyszínre kiérkező rendőrök egy harmadik robbanó eszközt találtak, amit egy közeli autóban rejettek el, amit később a tűzszerészek hatástalanítottak.

A hatóságok beszámolója szerint két órával a terrortámadás után a Damaszkuszban helyreállt a rend és normalizálódott a közlekedés.

Az elmúlt két évben ez az első, hogy robbantásos merényletet követtek el a szíriai fővárosban. A szíriai hadsereg 2018 őszére teljesen felszabadította a Damaszkuszt körülőlelő Ghouta térségét, amit az iszlamista terrorszervezetek évekig az ellenőrzésük alatt tartottak. Az elmúlt két évben a szíriai hatóságok heti rendszerességek számoltak fel alvósejtetek Damaszkuszban és az agglomerációban fekvő településeken.

Orientalista.hu – Sinoda (RT.com, SANA)

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑