Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2023. 08. 24.

Prigozsin és a Wagner csoport másik alapítója is meghalt

2023. 08. 24.

Gépüket lelőhették Moszkvától nem messze. Az orosz légügyi hatóságok megerősítették: Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin, a Wagner-csoport alapítói is meghaltak abban a légi balesetben, amely szerdán történt Moszkvától nem messze – közölte a HVG.

A Wagner-csoport alapítói egy Embraer magánrepülőn tartottak Moszkvából Szentpétervárra, amikor gépük lezuhant, a hírek szerint lelőhették a járművet.

A gépen az utaslista szerint tízen utaztak, a balesetet senki nem élte túl, a hatóságok mind a tíz áldozatot megtalálták.

A szerencsétlenség napra pontosan két hónappal az után történt, hogy Prigozsin vezetésével a Wagner-csoport puccsot kísérelt meg a moszkvai vezetés ellen. A támadás szűk egy nap alatt lezárult, akkor Prigozsin lehetőséget kapott arra, hogy zsoldosaival együtt Belaruszba távozzon.

Egy nappal ezelőtt még úgy tűnt, Prigozsin Afrikában van, legalábbis onnan posztolt egy videót, amelynek a hitelességét nem tudták megerősíteni. A Moscow Timesnak egy újságíró mindenesetre most azt nyilatkozta, Prigozsin szerdán tért vissza Oroszországba.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑