Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2023. 03. 26.

Putyin: az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlatot

2023. 03. 26.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyetért Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró következtetéseivel, miszerint az amerikai különleges szolgálatoknak közük volt az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásához.

“AZ AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ, AKI MÁRA VILÁGSZERTE MEGLEHETŐSEN ISMERTÉ VÁLT, VÉGZETT EGY ILYEN VIZSGÁLATOT, ÉS MINT TUDJUK, ARRA A KÖVETKEZTETÉSRE JUTOTT, HOGY A GÁZVEZETÉKEKEN TÖRTÉNT ROBBANTÁSOKAT AZ AMERIKAI KÜLÖNLEGES SZOLGÁLATOK SZERVEZTÉK. TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK EZEKKEL A KÖVETKEZTETÉSEKKEL” – MONDTA PUTYIN.

Putyin bízik abban, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbantásokkal kapcsolatos igazság előbb-utóbb kiderül.

“ÚGY VÉLEM, HOGY EZT (AZ IGAZSÁGOT) NEHÉZ LESZ ELÉRNI, DE EGY NAPON VALÓSZÍNŰLEG BIZTOSAN KIDERÜL, HOGY MIT ÉS HOGYAN TETTEK” – MONDTA PUTYIN.

2022. szeptember 27-én a Nord Stream AG példátlan károkról számolt be, amelyeket az előző napon az Északi Áramlat három vezetékén okoztak. Svéd szeizmológusok 2022. szeptember 26-án két robbanást regisztráltak az Északi Áramlat csővezetékei mentén. A svéd ügyészség 2022. november 18-án közölte, hogy a csővezetékek mentén történt robbanások szabotázscselekménynek minősülnek. Az orosz főügyészség nemzetközi terrorizmus vádjával büntetőeljárást indított.

Hersh február 8-án megjelent cikkében azt állította, hogy a tavaly júniusi BALTOPS 22 gyakorlat ürügyén az amerikai haditengerészet búvárai norvég szakemberek segítségével robbanóanyagokat helyeztek el az orosz Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek alatt.

A cikk egy ismeretlen forrásra hivatkozva azt állította, hogy Joe Biden amerikai elnök személyesen engedélyezte a műveletet, miután kilenc hónapon át tárgyalt a kormány biztonsági ügyekért felelős tisztviselőivel. Az oknyomozó újságíró később arról írt, hogy a német kancellár hónapokon át segítette az amerikaiakat az eltusolásban.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑