Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2016. 02. 27.

Putyin: Szorosabban ellenőrizzék az Európából Oroszországba érkező menekülteket

2016. 02. 27.

Oroszország elnöke Vlagyimir Putyin a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot arra szólította fel, hogy közelebbről figyeljék a menekülteket, akik Európából Oroszországba tartanak és azokat is akik éppen Európába tartanak. Putyin megjegyezte azt is, hogy az európai migránsválságnak semmi köze Oroszország szíriai akcióihoz, valamint hogy ez a válság már azelőtt létrejött mielőtt Oroszország megkezdte volna terrorellenes akcióját Szíriában.

Putyin szerint a menekültválság valódi oka az egész világra kiterjedő instabilitás, de főként a közel-keleti régió destabilizációja. Az elnök hozzátette, hogy Moszkva erőfeszítései a helyzet stabilizációjára irányulnak azon országokban, amelyek  a terrorizmustól szenvednek, továbbá, hogy azért küzdenek, hogy olyan feltételeket teremtsenek ezen országok állampolgáraina, hogy azok visszatérhessenek hazájukba.

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való Február 18-i találkozása után Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy a menekültválság megoldása a konfliktusok politikai rendezésén múlik az olyan országokban mint  Líbia és Szíria. Hozzátette, hogy kettejük nézőpontja  a migrációs kérdésről megegyezik.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑