Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2018. 04. 16.

Putyin: káoszhoz fog vezetni, ha a Nyugat folytatja a támadásokat

2018. 04. 16.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint káoszhoz fog vezetni a nemzetközi kapcsolatokban, ha a Nyugat további támadásokat intéz Szíria ellen.

Putyin a Hassan Rouhani iráni elnökkel folytatott vasárnapi telefonbeszélgetésében beszélt erről, miután az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország szombaton célzott csapásokat mért szíriai katonai létesítményekre.

A Kreml közlése szerint az iráni és az orosz elnök egyetértett abban, hogy a nyugati katonai akció ártott a hét éve húzódó, többoldalú szíriai konfliktus politikai rendezési esélyeinek.

A szombati volt az eddigi legnagyobb katonai akció a Szíriai Arab Köztársaság és hadserege ellen. A művelet mindhárom résztvevője hangsúlyozta, hogy nem beavatkozni akartak a konfliktus menetébe, és nem volt céljuk a damaszkuszi kormány megdöntése sem.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes – röviddel Putyin szavainak közzététele előtt – békülékenyebb hangon nyilatkozott, és azt mondta: Moszkva mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy javítsa a Nyugathoz fűződő viszonyát.

“Minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy kimozdítsuk a helyzetet a jelenlegi rendkívül veszélyes politikai mélypontról” – fogalmazott Rjabkov a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑