Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 11. 16.

Putyin kiadta a parancsot, megkezdödőtt az orosz offenzíva a terroristák ellen

2016. 11. 16.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Orosz Haditengerészet megkezdi az Szíriában tevékenykedő terroristák elleni hadműveletet.

Az Orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint megkapta az államfőtől a parancsot, hogy a szíriai partokon lévő orosz hadihajók és repülőgéphordozók megindítsák az Idleb és Homsz tartományokban tekékenykedő terroristák elleni hadműveletet.

“A harcigépeink elsődlegesen a terroristák fegyverraktárait és katonaibázisait veszi célba.” – mondta Putyin elnök.

Putyin elnök hozzátette, hogy Oroszország a vegyitámadások kivizsgálása céljából egy különleges katonai alakulatot küldött. Az orosz elnök emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy az elmúlt hetekben a nyugat által támogatott “mérsékelt ellenzék” több alkalommal is használt vegyi fegyvert Alepponál. – közölte a Russia Today.

Legutóbb több mint harminc szíriai katona szenvedett kisebb sérüléseket egy klórgáz támadástól.

Az orosz elnök felhívta a figyelmet az S-300 és az S-400 légvédelmi rakétákra amiket a szíriai katonai bázisokra telepítettek, hogy készek megsemmisíteni minden olyan repülőgépet ami engedélynélkül használja a szíriai légteret.

Megkezdődött az orosz offenzíva

Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételeken éles bevetés közben látható a Kalibr manőverező robotrepülőgépek és a Basztyion típusú partvédelmi rakétarendszer – írta az Orosz Hírek.

Az orosz fegyveres erők kedden indítottak nagyszabású hadműveletet az Iszlám Állam és a Nuszra front terrorszervezet ellen Szíriában.

 

Ez volt az első alkalom, hogy katonai hadműveletben vetették be az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót, melynek fedélzetéről Szu-33-as vadászgépek indultak bevetésre.

Az Admiral Grigorovics fedélzetéről manőverező robotrepülőgépekkel támadták a terroristák állásait.

Orientalista.hu – Zenobia (RT.com, Orosz Hírek)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑