Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 11. 16.

Putyin kiadta a parancsot, megkezdödőtt az orosz offenzíva a terroristák ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Orosz Haditengerészet megkezdi az Szíriában tevékenykedő terroristák elleni hadműveletet.

Az Orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint megkapta az államfőtől a parancsot, hogy a szíriai partokon lévő orosz hadihajók és repülőgéphordozók megindítsák az Idleb és Homsz tartományokban tekékenykedő terroristák elleni hadműveletet.

“A harcigépeink elsődlegesen a terroristák fegyverraktárait és katonaibázisait veszi célba.” – mondta Putyin elnök.

Putyin elnök hozzátette, hogy Oroszország a vegyitámadások kivizsgálása céljából egy különleges katonai alakulatot küldött. Az orosz elnök emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy az elmúlt hetekben a nyugat által támogatott “mérsékelt ellenzék” több alkalommal is használt vegyi fegyvert Alepponál. – közölte a Russia Today.

Legutóbb több mint harminc szíriai katona szenvedett kisebb sérüléseket egy klórgáz támadástól.

Az orosz elnök felhívta a figyelmet az S-300 és az S-400 légvédelmi rakétákra amiket a szíriai katonai bázisokra telepítettek, hogy készek megsemmisíteni minden olyan repülőgépet ami engedélynélkül használja a szíriai légteret.

Megkezdődött az orosz offenzíva

Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételeken éles bevetés közben látható a Kalibr manőverező robotrepülőgépek és a Basztyion típusú partvédelmi rakétarendszer – írta az Orosz Hírek.

Az orosz fegyveres erők kedden indítottak nagyszabású hadműveletet az Iszlám Állam és a Nuszra front terrorszervezet ellen Szíriában.

 

Ez volt az első alkalom, hogy katonai hadműveletben vetették be az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót, melynek fedélzetéről Szu-33-as vadászgépek indultak bevetésre.

Az Admiral Grigorovics fedélzetéről manőverező robotrepülőgépekkel támadták a terroristák állásait.

Orientalista.hu – Zenobia (RT.com, Orosz Hírek)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑