Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 03. 27.

Putyin szóvivő: Oroszország háborúban áll az angolszász médiával

2016. 03. 27.

Dimitrij Peszkov, Putyin elnök szóvivője az orosz sajtóorgánumoknak kiemelte, hogy az angolszász média hibája Oroszország rossz nemzetközi megítélése.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Washington ugyanúgy sérül ebben a kommunikációs háborúban, mint Moszkva.

“Azt mondják, Oroszországnak rossz a nemzetközi megítélése. Tudják, kinek rossz még a megítélése? Az Egyesült Államoknak.”

“Nézzék, mekkora nyomás helyeződik a médiánkra egyes európai országokban. Nem azokról az államokról beszélek, amelyek nemrég léptek be az EU-ba, mint a balti államok, ahol nagyon erős az oroszellenes hangulat. Az egy másik történet, majd az idő begyógyít minden sebet. Nézzük például a briteket. Nagyon nagy nyomást helyeznek az RT [Russia Today –a szerk.] szerkesztőségi politikájára, ami gyakorlatilag indirekt cenzúra. Gyakran kritizálnak minket az országunkban megnyilvánuló cenzúra miatt, de amikor minket helyeznek nyomás alá más országokban, akkor az olyan, mintha meg se történt volna” – mondta Peszkov.

 

Az Egyesült Államok és Oroszország közötti viszonnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy az utóbbi hetekben látható valamiféle fejlődés, de „a Kremlnek nincsenek illúziói.”

 

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑