Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 12. 20.

Putyinnak vannak még tartalékai Szíriára

2015. 12. 20.

Ha szükséges, Oroszország még többre is képes a szíriai terrorszervezetekkel szemben – mondta Vlagyimir Putyin a biztonsági- és hírszerzői szervezetek dolgozóinak napján rendezett ünnepi esten a Kremlben.

Az orosz elnök ezt egy nappal az ENSZ szíriai béketervének elfogadását követően jelentette ki, hangsúlyozva a terroristák elleni légicsapások jogszerűségét. – írta az Euronews

– Szeretném hangsúlyozni, hogy még messze nem értünk képességeink végére. Még nem vetettünk be mindent, ami rendelkezésünkre áll. Vannak még tartalékaink – és ha szükséges, azokat is bevetjük – fogalmazott Putyin, aki arról is beszélt, hogy az orosz titkosszolgálatok idén több mint 30 terrorista jellegű bűncselekményt akadályoztak meg, és 320 külföldi kémet lepleztek le.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig minapi évösszegzőjén számolt be arról, hogy az orosz légierő szeptember vége óta már négyezer bevetést hajtott végre Szíriában. Ahogy mondta, az orosz harci repülők nyolcezer “terrorista” célpontot pusztítottak el.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑