Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2014. 12. 14.

Rabszolgasors Szaúd-Arábiában (videofelvétel)

2014. 12. 14.

Egy Fülöp-szigeteki szobalány a facebook oldalára töltött egy felvételt amin az embertelen körülményeket mutatja be ahogyan élnie kell egy szaúdi család mosókonyhájában.

A modern rabszolgatartásnak több formája létezik, az arab monarchiákban a munkaadó törvényesen a külföldi munkavállaló kezese.Ez azzal jár, hogy az alkalmazott személyes iratai a munkaadónál marad mindaddig amíg alkalmazottja el nem hagyja az országot. Ez gyakran visszaélésekkel jár hiszen az alkalmazott teljesen kivan szolgáltatva munkaadójának.

Korábban már írtuk, hogy Szaúd-Arábia élen jár a rabszolgatartásban. Egy Fülöp-szigeteki szobalány Nargelene de Guia Mendez nem bírta tovább az embertelen körülményeket. Egy videofelvételt tett közzé a facebook oldalán ami munkaadója házában készült egy mosókonyhának és kamrának tűnő ablak nélküli helységben, ahol a földön egy gardrób szekrény mögött kell aludnia és tartózkodnia.

Nargelene elmeséli, hogy a tulaj aki egy nyugalmazott rendőrtiszt gyakran megveri, lelkileg terrorizálja, szexuálisan zaklatja, és még keresztény vallását sem gyakorolhatja. Többször kérte elbocsájtását de a férfi nem adta vissza az útlevelét ezért nem tudta elhagyni az országot. Nargelene segítséget kért, hogy mentsék ki a fogságból.

A felvételt több százezren látták és osztották meg, így jutott el a segélykérés a jeddai Fülöp-szigeteki nagykövetséghez. A konzul a szaúdi rendőrséghez fordult, és pár nap alatt megtalálták Nargelene-t aki már biztonságban van a nagykövetségnél és hamarosan hazautazhat családjához.

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑