Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 11. 19.

Rakéta találat érte a Zöld Zónát Bagdadban

2019. 11. 19.

Az utóbbi hetekben több rakéta támadás is érte az iraki fővárost, melyek az amerikai követséget szerették volna eltalálni az  ún. Zöld Zónában. Más támadásokat a Taji Camp néven ismert amerikai bázis ellen próbáltak végrehajtani.

Vasárnap szintén a Zöld Zónát vették célba, mely a külföldi követségeknek és az iraki kormányzati intézményeknek ad helyet. A Reuters hírügynökség számára a rendőrségi források megerősítették, hogy a támadásnak nem voltak áldozatai és anyagi kár se keletkezett.

Az iraki biztonsági források szerint három aknavető gránát robbant fel a Zöld Zóna közelében, de károkról és sérültekről nem érkeztek hírek.

Legutoljára október 30-án érte támadás a Zöld Zónát, amikor két rakéta csapódott be 50 méterre az amerikai követségtől.

A média beszámolói szerint abban a támadásban egy iraki biztonsági őr halt meg. A zónát Nemzetközi Zóna néven is ismerik, mely a 2003-as amerikai megszállás óta a különböző diplomáciai képviseletek központja.

A jelenlegi támadás azonban az iraki tüntetésekkel egy időben történt, melyek október óta zajlanak.

A tüntetők olyan mértékű változásokat követelnek a politikai rendszerrel kapcsolatban, melyek a 2003-as megszállás óta nem történtek. A tüntetéseknek már több mint 300 halálos áldozata van.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑