Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 09. 19.

Rakétacsapás rombolta szét a megszálló Török Hadsereg egy megfigyelő pontját Északnyugat-Aleppoban

2020. 09. 19.

Rakétacsapás érte a megszálló Török Hadsereg egyik “megfigyelő pontnak” nevezett bázisát Xezwe településen az északnyugat-szíriai Aleppo tartományban.

Az incidensről készült videó és fényképek szerint a megfigyelő pont számos közvetlen rakétatalálatot kapott. Az egyik rakéta a bázis fő járműhangárjában robbant, ahol több haditechnikai eszközt tároltak. Egy másik rakéta a létesítmény vezetési pontját találta el a Xezwe-magaslaton.

Dzsihádista médiaforrások szerint a tüzérségi rakétákat a Szíriai Arab Hadsereg 46. Ezrede közeli laktanyájából lőtték ki. Mindazonáltal, más források azt közölték, hogy kurd milíciák hajtották végre a támadást saját állásaikból Aleppo tartomány északi részén.

Úgynevezett szíriai ellenzéki források arról számoltak be, hogy a jelentős anyagi károk mellett sok török katona is megsebesült a támadás során.

A török nemzetvédelmi minisztérium mindeddig nem kommentálta az incidenst. Miközben a megszálló Török Fegyveres Erők általában egy napon belül minden személyi veszteségről és sebesülésről beszámolnak, ritkán tesznek közzé anyagi veszteségeket.

A Xezwe településen lévő megfigyelő pont egyik a Szíriai Arab Köztársaság területén létesített 50 hasonló létesítménynek, amelyeket a megszálló Törökország hozott létre a szíriai Idleb tartományban és a környező régióban az elmúlt két év során.

A Xezweben lévő pontra mért rakétacsapás súlyosabb eszkalációhoz vezethet Idleb tartományban és körzetében, különösen akkor ha a Szíriai Fegyveres Erők hajtották végre. Az év elején a megszálló török csapatok több tucat katonájukat és tisztjüket vesztették el, amikor a Szíriai Arab Hadsereg rakétacsapást mért rájuk.

Forrás: Az IT nagyvállalatok által cenzúrázott South Front katonapolitikai honlap

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑