Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2022. 01. 16.

Rakétatámadás ért egy amerikai támaszpontot Kelet-Szíriában

2022. 01. 16.

Rakáték csapódtak szombaton a kelet-szíriai Al-Omar olajmezőbe, nem messze attól a helytől, ahol az megszálló amerikai erők állomásoznak – számolt be a Yeni Safak híroldalra hivatkozva a Liner.hu.

Bár még nem derült ki, pontosan honnan indult a támadás, az értesülések szerint az amerikai erők tüzérsége rakétát lőtt ki abba az irányba, ahonnan a tíz rakéta érkezett.

Az olajmezőn található lakónegyedben fegyverraktárak és épületek találhatók, ahol az USA koalíciós erői is tartózkodnak.

Névtelen informátorok szerint rakéták nem okoztak kárt vagy sérülést, az olajmezőt körülvevő kopár területen értek földet. Megtorlásként az amerikaiak Majadint vették célba, amely egy a szíriai hadsereggel szövetséges fegyveres erők bázisa.

Korábban az USA vezette Kelet-Szíriát megszállás alatt tartó koalíciós csapatok rövid hatótávolságú rakétaállásokat fedtek fel Szíria keleti részén, és mivel úgy találták, veszélyt jelenthetnek az amerikai katonák által használt létesítményekre, önvédelemből megsemmisítették őket.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑