Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 06. 10.

Ramadan alkalmából felköszöntette a muszlimokat a jeruzsálemi pátriárka

2016. 06. 10.

 „Az erőszak sújtotta Közel-Keleten kérjük az Istent, hogy segítse az embereket egymás tiszteletben tartásában, az imádságban, a bátor tanúságtételben, hogy a gyűlölet és az igazságtalanság ne legyen törvény a mi térségünkben, a civilizáció bölcsőjében” – olvasható Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka június 7-i üzenetében, mellyel a Ramadan böjti időszak kezdetén fordul a térség muzulmán híveihez.

„A jeruzsálemi latin pátriárka, a papság és a hívek jókívánságokkal fordulnak a muzulmánokhoz az ima és a böjt hónapja kezdetén” – áll a pátriárka üzenetében.

 Az levél néven nevezi a konfliktusoktól leginkább sújtott országokat: „Szíriát, ezt a hosszú ideje tartó háborútól eltorzított országot, a hadban álló Irakot, és Egyiptomot, mely megpróbál sikerrel kikerülni egy nehéz politikai átmenetből, aztán Jordániát és Libanont, melyet bizonytalanságba sodort a menekültek mindennapos áradata”.

Végül megemlíti:

„Szentföldet, ahol az erőszak ismételt kiéleződése a helyzet továbbá súlyosbodásának a félelmét kelti”. Az üzenet végül támogatásáról biztosítja az összes politikai, humanitárius és vallási kezdeményezést, hogy végre elhallgassanak a fegyverek és megszülessen a béke”.

Orientalista.hu – Radiovaticana

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑