Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 06. 05.

Republikánus szenátor: Pártja támogatta az IÁ létrejöttét, majd cáfolta állítását

2015. 06. 05.

Rand Paul múlt héten azt állította hogy a Republikánus párt felelős az IÁ vagy ISIS néven ismert terror csoport kialakulásáért. Kijelentését azzal magyarázta hogy a párt elszántsága, hogy támogassák a Szíriában harcoló “lázadókat”, erősítette az IÁ terror szervezet felemelkedését.

A Fox News hírcsatorna házigazdájának nyomására viszont némi felelősséget levett a Republikánusok válláról.

“Azt gondolom fogalmazhattam volna másképp is.”– mondta Paul aki azt szeretné hogy pártja őt jelölje az elnöki választásokon.

A valós felelősök a gyilkosságokért, a lefejezésekért a terrorizmusért maguk a terroristák.”

Korábban Paul az IÁ felemelkedését Barack Obama elnök külpolitikai rendelkezéseihez csatolja,de nem zárja ki saját pártjának felelőségét sem.

“Az egész iszlamista lázadók felfegyverzése Barack Obama és a Hillary Clinton politkája volt ugyanakkor néhányan az Én pártomból is akik az iszlamisták felfegyverzését támogatták. Én akkor felhívtam a figyelmet arra hogy az irónia miszerint fegyverezzük az iszlamistákat egy nap majd magunknak kell visszamennünk és ugyanazon fegyverek ellen harcolnunk.”–  mondta Paul.

A rerublikánus politikus, pártja támogatására számítana az elnöki választásokon most viszont  pártjának kritikájával nézett szembe.

“Rand Paul nem tartozik a Republikánus párt tagjai közé mikor ezeket a kijelentéseket teszi”. – mondta Peter King New York állam republikánus képviselője

 Andrea Mitchellnek az MSNBC riporterének.” Őszinte különbségeket kell tennünk abban mit kellet volna tennünk Irakban, és mit nem  kellet volna tennünk Irakban. De azt állítani hogy Lindsey Graham vagy John McCain politikája okozta volna az ISIS növekedését, azteljesen valótlan állítás és megkérdőjelezi számomra Paul elnöki képességeit és azt mutatja hogy teljesen alkalmatlan képzetlen a főparancsnoki posztra.”

Paul hétfőn azt mondta az IÁ felemelkedése egy nem szándékos konzekvenciája a szíriai lázadók felfegyverzésének.

“Azt mondanám hogy tarthatnánk egy érvényes megbeszélést arról hogy az ISIS az által erősödött meg hogy fegyverekkel árasztottuk el az iszlamista lázadókat Szíriában” mondta Paul.

” Látahtó igazság hogy az IÁ egyre erősebb lett minél több fegyver özönlött Szíriában zajló háborúba. Ezért én úgy gondolom hogy egy nem várt következménye lett az IÁ növekedése annak hogy fegyvereket szállítottunk Szíriába.”

Orientalista.hu – Gy. Ládi

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑