Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2017. 05. 07.

Részletek a szíriai biztonsági övezetekről

2017. 05. 07.

A legutolsó becslések szerint Szíria jelenlegi lakosságnak 73 százaléka már a Szíriai Arab Fegyveres Erők ellenőrizte településeken él biztonságban. Az Asztanában létrejött megállapodás értelmében, továbbra is a szíriai kormány fogja biztosítani a közszolgáltatásokat az intézményeket és a hummanitárius szállítmányokat.

A tömegmédia és más egyéb “mindentudó” és dajkameséket terjesztő “szakértő” folyamatosan a deeszkalációs zónákról beszél azt állítva, hogy Oroszország repüléstilalmi övezeteket létesített mindenki számára Szíria egyes részei felett.

Kérem vegyék komolyan a valós tényeket egy oldaltól, amelyben megbíznak: nincsenek létesített repüléstilalmi övezetek, minden ami lehetséges volt a Szíriában jelen lévő felek közötti összeütközés megelőzése érdekében, azt az érintettek már évekkel ezelőtt megtették, senki nem akarja kirobbantani a harmadik világháborút egy olyan térségben, ahol terrorizmus tör uralomra.

Ezek a zónák “biztonságos övezetek”, helyszínek katonai műveletek nélkül, így terjesztve ki a területeket, ahol civilek szabadon élh etnek, miközben a politikai megoldás felé halad a folyamat. Ezekben a zónákban a szíriai törvények érvényesek, a szíriai állam fogja biztosítani a közszolgáltatásokat, újjáépíteni az infrastruktúrát és lehetővé tenni a humanitárius szállítmányok célba juttatását. Cserébe a másik oldal nem hajthatja végre militánsok összevonását, nem indíthat támadásokat ezekből a zónákból és nem mozgósíthat bizonyos mennyiségű és szintű fegyverzetet.

Csak úgy, mint Damaszkuszban, Aleppoban, a tengerparti szíriai városokban és más biztosított szíriai településeken, az úgynevezett USA vezette koalíciónak nincsenek támadni való célpontjai és nincs szükség a jelenlétére. Az egyezmény értelmében a zónákban nem lesznek végrehajtva szárazföldi katonai és légi műveletek, amennyiben az érintett felek betartják a megállapodást, még a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő is el fogják kerülni, hogy berepüljenek ezekbe az övezetekbe, ha az ISIS terrorszervezet vagy az Al-Kaida (Hajat Tahrir Al-Sham) terrorszervezet ellen hajtanak végre műveleteket, azonban nem jelenti azt, hogy ezek a térségek “repüléstilalmi övezeteknek” minősülnének, habár hisszük, bizonyos részletek pontosítására rendszabályok megalkotása szükséges.

Amikor a legutóbbi aleppoi tűzszünet hatályba lépett, elmondtuk önöknek, ez a lépés nem hasonlítható a korábbi fegyvernyugvásokhoz, nem hozhatunk nyilvánosságra többet, mert nem tudnunk sokkal többet, de meg fogunk mindent osztani, amit lehet és amit tudunk. A szíriai katonai vezetés mindent megpróbál, hogy csökkentse a szíriaiak közötti háborús szembenállást, miközben minden külföldi terroristát és azok szövetségeseit ki fogja irtani Szíria földjéről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑