Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2018. 02. 18.

Részletes jelentés Szíriai Légvédelem Izraeli Légierővel való összecsapásáról

2018. 02. 18.

Egy esedékes és hosszú jelentés készült arról, hogy mi történt 2018. február 10-én, amikor a Szíriai Légvédelem összecsapott az Izraeli Légierővel, azonban a Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek személyes okból várniuk kellett vele, mint mindig ezen az oldalon, a puszta tények miatt.

Február 10-én helyi idő szerint 05.00 órakor cionista repülőgépek köteléke 16 darab „Popeye Turbo” légi indítású manőverező robotrepülőgépet (ALCM: aminek a hatótávolsága 320 kilométer), indított el a libanoni légtérből a Rijad Kajasza Katonai Repülőtér (aliasz: T-4 légi támaszpont) felé, amelyeket a Szíriai Légvédelem képes volt észlelni és a legnagyobb részüket el tudta fogni. (A Syrian Arab Army oldal erről többet nem közölhet.) A támadás elfojtása után a Szíriai Légvédelem nagy hatótávolságú elhárító rakétát indított a cionista repülőgép kötelék ellen, aminek harci része a robbanása után megrongált egy izraeli F-15I vadászbombázót.

Amikor a cionista támadást a Szíriai Fegyveres Erők elfojtották, egy második izraeli kötelék szállt fel újra, hogy megpróbálja a szíriai légi támaszpont elleni támadást. Helyi idő szerint 06.00 órakor, a felszállásokat követően egy szíriai SZ-200VE elhárítórakéta közvetlenül eltalált egy ellenséges F-16I vadászbombázót a megszállt Golán-fennsík felett, azután mindannyian láthatták, mi történt. (A repülőgép TELJES FEGYVERZETÉVEL lezuhant, ami ellentmond a cionista média történetének, hogy a szíriai légi bázis elleni sikeres bevetést követően lőtték le.)

Amikor az F-16I vadászbombázót lelőtték, az Izraeli Légierőt teljes harckészültségbe helyezték és megpróbálkoztak azzal, amit az „ellenséges légvédelem teljes megbénításának” (SEAD) neveznek ugyanúgy, mint ahogy 1982-ben Dél-Libanonban tették.

A cionisták által kilőtt nagy hatótávolságú és radar elleni rakéták első sorozatát a Szíriai Légvédelem teljesen semlegesítette, egyik sem érte el célját. Az összest sikerült eltalálni meglepetésre először az Izraeli Légierő történetében, amikor a szíriai légtéren kívülről indított, azonban kijelölt cél nélküli rakéták tömegével próbálták meg legyűrni a Szíriai Légvédelmet, és főleg megbénítani, hogy másik sorozatban támadó és radar elleni rakétáiknak legyen esélyük, eltalálni kijelölt célpontjaikat.

A Szíriai Légvédelem ezen kívül egy kis és közepes hatótávolságú elhárító rakétát lőtt ki és megsemmisített egy AH-64 „Apache” helikoptert, miközben egy másikat megrongált. Az ellenség azt állította, hogy műszaki hiba miatt egyik helikopterük „üzemen kívül került.”

A szánalmas kudarcuk után, hogy bármilyen jelentőset eltaláljanak, az ellenség azt gondolta, már legyőzte a Szíriai Légvédelmet és egy felfegyverzett pilóta nélküli repülőgépet (drónt) küldött a libanoni légtérből a szíriai légtérbe, amit lelőttek Al-Zabadani felett.

Csak egyetlen légvédelmi radart tudtak Dél-Szíriában eltalálni, és egyetlen rakétaindítót (nem mondhatjuk meg, hogy mit, de nem SZ-200 indítóállást, ahogy az ellenség állította).

Egy ellenséges F-15 kötelék megpróbálta célba venni a Szíriai Légvédelem állásait jordániai (!) légtérből, és egy szíriai SZ-200 rakéta újból közvetlenül eltalált egy ellenséges F-15 vadászbombázót a jordániai-palesztin határvonalon. A rakéta maradványait és az F-15 roncsait Jordániában szedték fel, azonban erről a cionista média és tisztségviselők azt állították, hogy ugyanahhoz az F-16-oshoz tartoztak, ami a megszállt Golán-fennsíkon lezuhant (Tehát azt bizonygatják, hogy egy repülőgép, amit egy 217 kilogramm tömegű robbanófej eltalált, képes volt továbbrepülni észak felé, ahol nincs légi bázis a leszállásához egy közvetlen találat után. Ezt lehet, hogy civilek beveszik, de mi nem).

A Szíriai Légvédelem bevezette, amit „A2/AD-nek” vagy hozzáférés megtagadásnak/légtérzárnak neveznek, ami Észak-Damaszkusztól Dél-Szírián át Dél-Libanonig, Északnyugat-Jordániáig és Észak-Palesztináig terjedt, amelyben egyetlen ellenséges vadászgép sem volt képes szabadon mozogni és az ellenség őrült módjára próbált megsemmisíteni szíriai légvédelmi ütegeket, és kudarcot vallott. Önök láthatták a szíriai elhárító rakétákat és a gyorsító fokozatokat Libanon és Jordánia felett.

Hogy példával szolgáljunk arról, hogyan hazudik az ellenség azzal kapcsolatban, hogy eltalálták-e célpontjaikat vagy nem: Az állították, hogy minden célpontjukat eltalálták, de nem pár hete történt, amikor a cionisták arról számoltak be, hogy megsemmisítették az egész (!) SZ-200 légvédelmi rakétaezredet, amely egy elhárítórakétát lőtt ki az egyik F-16-osukra Libanonban, és a Syrian Arab Army oldal elmondta, hogy az ellenség állításai alaptalanok és csak kisebb anyagi károk keletkeztek?! Nos, nyilvánvalóan ugyanaz az ezred, amit szerintük megsemmisítettek, néhány héttel később újra lelövi az egyik repülőgépüket.

Végül a Szíriai Légvédelem levágta az ellenségei „messzire elérő kezeit”, és megmutatta az ellenségnek, hogy csak azért, mert a szíriai parancsnokság bizonyos esetekben nem az ellencsapást választotta, nem jelenti a Szíriai Légvédelem cselekvésképtelenségét az ellencsapásra! Soha nem tévesszék össze a türelmet a gyengeséggel és a választás lehetőségét a cselekvésképtelenséggel. Ezt mindig elmondtuk ezen az oldalon 2013 óta.

Ez, ami megtörtént, a Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek legjobb képességei szerint, részletesen megosztva. Akik követnek bennünket, nagyon jól tudják, hogy soha nem teszünk közzé olyat, amiben nem vagyunk biztosak, és soha nem osztunk meg vágyálmokat vagy kozmetikázott beszámolókat. Egy másik jelentés várható az incidens következményeiről és a Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek személyes véleményéről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑