Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 11. 23.

Robbanó játékbabákat használ az Iszlám Állam

2015. 11. 23.

Gyerekeket vesznek célba: az ISIS játék abákat használna, hogy támadást indítson egy síita zarándoklat ellen.

Nagyméretű támadást előztek meg az iraki erők, melyekért nagy valószínűséggel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a felelős. Az iraki fegyveres szervek emberei ugyanis 18 játékbabát találtak észak-Bagdadban, melynek a belseje robbanószerrel volt megtöltve. A borzalmas merényletkísérlet síita muszlimokat célzott volna meg egy nemsokára elkövetkező vallási zarándoklat alkalmából. – közölte a Russia Today

Az ördögi terv szerint a terroristák ezeket a babákat szétszórták volna a Bagdad-Karbala útvonal mentén, az Arbaeen zarándoklat idején, melyet a síita muszlimok minden évben megülnek, arra számítva, hogy azokat a gyermekek majd felveszik, és magukkal viszik a tömegbe, ahol majd aztán a megfelelő pillanatban beindíthatják a detonátorokat, és felrobbanthatják a zarándokokat.

.

Az Arbaeen egyébként azon 40 éves gyászidőszak végét jelenti, mely során a vallás hívei Hussein Imámnak, Mohamed unokájának a halálára emlékeznek. Ilyenkor síiták milliói mennek végig ezen az útvonalon, tavaly összesen 17,5 millió ember vett részt az ünnepségen a hivatalos adatok szerint.

A Kuwaiti Hírügynökség (KUNA) értesülései szerint a babákat Husseiniyában találták, mely Bagdad egyik északi külvárosa. A hatóságok arra kérik a helyi lakosságot, hogy jelentsenek bármilyen gyanús tárgyat, amit találnak. Az iraki erők rendkívül komolyan veszik az ilyesféle terrorfenyegetéseket, lévén, hogy az ISIS aktivitása mind a környéken, mind a világban növekvő tendenciákat mutat.

Korábban, a múlt hét során a KUNA leleplezett egy nemzetközi sejtet is, mely Ukrajnán keresztül látta el az Iszlám Államot fegyverekkel, pénzbeli támogatásokkal és újoncokkal. Az ügy kapcsán hat embert már letartóztattak, de a többiek, köztük ausztrál-libanoni kettős állampolgárok, jelenleg szökésben vannak.

Mindenközben Irak északi és nyugati területeit elárasztotta az erőszak, amelyet az ISIS harcosai szítanak, hogy minél nagyobb területeket ellenőrzésük alá tudjanak vonni. A szélsőséges terroristacsoport számos brutális bűncselekményt követett el különböző etnikai és vallási közösségek, például síiták, kurdok vagy keresztyének ellen.

Bagdadot szintén egyre több támadás éri részükről, például november 13-án öngyilkos terrorista robbantott a városban, a terrorcselekmény során legalább 26 ember meghalt, és számosan megsebesültek.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑