Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2016. 12. 11.

Robbantás a kairói Szent Márk katedrálisnál (képek, videó)

2016. 12. 11.

Legalább huszonöt embert ölt meg egy robbanás a kairói Szent Márk katedrálisnál. A keresztény templom az egyiptomi ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye.

Feltehetőleg pokolgép robbant a kairói kopt keresztény katedrális közelében – jelentette az egyiptomi állami televízió vasárnap. A BBC hírportálja szerint legalább huszonöten haltak meg a robbanásban és több tucatnyian megsérültek.

.

A támadás elkövetőjeként egyelőre egy szervezet sem jelentkezett. Az egyiptomi belügyminiszter és az egyiptomi főváros biztonsági főnöke is vizsgálatot folytatott a helyszínen.

A robbanást az egyiptomi főváros Abasszíja körzetében található Szent Márk-katedrális szomszédságában történt. A katedrális az egyiptomi kopt keresztény egyház központja és II. Teodor kopt pápa székhelye.

A BBC hírportálja szerint a detonáció közvetlenül a katedrális tőszomszédságában álló Szent Péter Templomnál következett be, és jelentős károkat okozott az épületben.

A robbanás reggel 7 óra körül történt, magyarországi idő szerint, oka egyelőre ismeretlen.

A keresztények a muszlim többségű Egyiptom lakosságának mintegy 10 százalékát teszik ki.

Szombaton szintén robbanás történt Egyiptomban, akkor a Kairóhoz közeli gízai piramisokhoz vezető út mentén hat rendőrt ölt meg egy bomba.

Orientalista.hu – Zenobia (Hirado.hu, BBC, Russia Today)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑