Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 05. 19.

Roman Nyikolajevics Filipov őrnagy emlékezete

2020. 05. 19.

Idleb tartomány: Emléktáblát avattak a mártír orosz pilóta hősi halálának helyszínén, aki kézigránátot dobott a rá támadó dzsihádistákra azért, hogy ne essen élve fogságba.

Az Orosz Fegyveres Erők egy fémtáblát helyeztek el Roman Filipov őrnagy emlékére azon a helyen, ahol ejtőernyővel ért földet, miután légvédelmi rakétatalálatot kapott repülőgépe a szíriai Idleb tartomány területén.

Ha még emlékeznek rá, az incidens 2018. február 3-án történt, amikor Filipov őrnagy harci repülőgépe alacsony magasságból bombázta a szíriai Idleb tartományt megszállva tartó vahhabita terrorista csoportokat.

Miután katapultálni kényszerült a találatot kapott repülőgépéből, Filipov őrnagy úr a megadás helyett a rendelkezésére álló fegyverekkel szállt szembe a vahhabita terroristákkal.

Az emléktáblát egy nagy méretű terméskő tömbre erősítették fel, amelyen a mai napig láthatók a kilőtt ellenséges lövedékek nyomai. Az emlékhely egy kis magaslaton található egy olajfa liget közepén.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium képviselője az esetet felidézve elmondta, hogy amikor Filipov őrnagyot körbevették a vahhabita terroristák és közvetlen közelébe értek, akkor ő élesítette a nála lévő kézigránátot és ezt mondta: “Nesztek, ez a tiétek!”

Őrnagy Úr! Az áldozatot, amit Szíria felszabadításáért hoztál, soha nem fogjuk elfelejteni. Nyugodj békében!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  Damascus Post – SAR‎ – Hands Off Syria!

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑