Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 01. 05.

Ron Paul: Trump támadásának köszönhetően Irak most összefogott….ellenünk!

Ron Paul amerikai politikus, szenátor, korábbi republikánus elnökjelölt ,,Liberty Report,, nevű műsorában elmondta, hogy Donald Trump amerikai elnök nagy hibát követett el a Kassem Suleymani tábornok elleni támadással. Szerinte e miatt a már amúgy is törékeny közel-keleti helyzet tovább romlik.

Az amerikai politikus szerint nem szerencsés az, hogy Trump minden áron meg akar felelni Netanyahu izraeli miniszterelnöknek és Szaúd Arábiának. A műsorban azt is megemlíti, hogy csodálkozik azon, hogy az amerikai kormány Iránt támadja és Szaúd Arábia kegyeit keresi, melynek állampolgárai már több ezer amerikai polgárt gyilkoltak meg. (A szeptember 11-i események elkövetői is szaúdi állampolgárok voltak.)

A műsorban az is elhangzik, hogy az Irak elleni háború alapvetően hazugságokon alapult és az amerikai ,,neokon,, politikai körök valószínűleg most örülnek Trump Irán ellenes lépésének is. A megszállás során azonban az iraki népet megosztották, melynek során a lakosság megosztottá vált és felekezeti konfliktusok alakultak ki, azonban Amerika sorozatos provokációi, és legutóbb Kassem Suleymani és Abu Mahdi Al-Mohandisz meggyilkolása egyesítette az iraki lakosságot az Egyesült Államok ellen. Ron Paul szerint pedig ennek teljesen természetes következménye, hogy Irakban követelik az amerikaiak távozását.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Ron Paul Institute)

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑