Cadmus fordítás Cadmus
India

2018. 02. 19.

Rouhani Indiában a muszlim egység fontosságát hangsúlyozza

2018. 02. 19.

Indiában tett látogatása során Hassan Rouhani iráni elnök a világ összes muszlimját felszólította, hogy őrizzék meg egységüket az izraeli rezsimmel és más ellenségekkel szemben.

Rouhani azután tette észrevételeit, miután részt vett a pénteki imádságon a Makkah mecsetben Hyderabad városában, Telangana déli indonéz tartományának fővárosában.

Továbbá, Rouhani is megrótta az Egyesült Államokat, amiatt, hogy Jeruzsálemet (al-Quds) Izrael “fővárosaként” ismerte el, és felhívta a muszlimokat a palesztinok ügyének támogatására.

Ezen kívül felemelte szavát Trump rendelete ellen, mely megtiltotta a beutazást hét muszlim ország állampolgárainak.

Rouhani tolmácsolta az iráni nép üdvözletét az indiai nemzetnek, és emlékeztetett Mohamed próféta (PBUH) tanításaira a muszlimok közötti egység szükségességéről, ill. kiemelte, hogy “minden muszlim imádságnak ezt az elvet kellene követnie”.

“Ha az Iszlám világban ma a muszlim társadalomnak egy része valamilyen problémától szenved, ez annak köszönhető, hogy nem teljesítik az Iszlám valódi tanításait és tanácsait, így nem az igaz Iszlám dominál”– mondta.

Az iráni elnök, az indiai miniszterelnök, Narendra Modi meghívására csütörtökön érkezett Indiába, ahol három napos tartózkodása során politikai és gazdasági delegáció vezetőjeként lép fel, a külügyminiszter, Mohammad Javad Zarif és az iráni privát szféra számos képviselője részvételével.

Korábban Rouhani és más iráni tisztviselők találkoztak a muszlim közösség elitjeinek, vallási és egyéb vezetőinek egy csoportjával Hyderabadban, ahol Rouhani figyelmeztetett a Nyugat próbálkozására, hogy viszályt szítson a muszlimok között az Iszlámról alkotott hamis képek közvetítésével.

Szombaton az iráni elnök találkozni fog Modi miniszterelnökkel, Ram Nath Kovind elnökkel és Sushma Swaraj külügyminiszterrel, majd közös gazdasági találkozón vesznek részt. Amely gazdasági tárgyalás legfontosabb napirendi pontja a regionális és a nemzetközi fejlesztések előmozdítása, valamint a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok megerősítése.

Orientalista.hu – Vivkamar (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑