Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2016. 02. 01.

Saját kormányát kritizálta az izraeli elnök, amiért passzívan állnak az új békekezdeményezéshez

2016. 02. 01.

Reuven Rivlin izraeli elnök vasárnap azt mondta, hogy az országnak javaslatokat kell tennie, hogy haladjon a palesztinokkal kötendő béke ügye. Ezt megelőzően a francia külügyminiszter békecsúcs megtartására szólította fel az izraelieket és palesztinokat.- közölte a CRI.

Az izraeli elnök kritizálta az izraeli kormányt, amiért nem tesz semmit az ügyben. Ugyanezen ok miatt szólított fel Laurent Fabius francia külügyminiszter legmagasabb szintű béketárgyalások rendezésére.

„Nem szabad megengedni, hogy passzivitás miatt ítéljenek el minket, amiért bizonyos politikai folyamatok nem valósulnak meg” – mondta Rivlin izraeli diplomatáknak vasárnap délután, és amiről az elnöki hivatal által kiadott közlemény számolt be.

„A két nép közötti kapcsolatok állapotának javításához Izraelnek határozott érdeke fűződik” – mondta Reuven Rivlin, és azt is hozzátette, hogy Izraelnek aktívan kellene kezelnie a kérdést, nem pedig csak reagálni más kezdeményezésekre.

A hétvégén Fabius azt mondta, hogy ha nem lesz békecsúcs, akkor Franciaország el fogja ismerni a palesztin államot. Az izraeli miniszterelnök visszautasította Fabius ultimátumát.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑