Cadmus fordítás Cadmus
Marokkó

2021. 06. 12.

Senki nem ad ki lakást az izraeli nagykövetnek Marokkóban

2021. 06. 12.

A marokkói ingatlanirodák nem hajlandóak szerződést kötni az újonnan kinevezett izraeli nagykövettel – közölte az izraeli Haaretsz.

Tavaly amerikai közvetítéssel és diplomáciai nyomással Marokkó elismerte Izraelt és diplomáciai kapcsolatokat kezdeményezett a cionista vezetéssel. Tel-Aviv nagykövetet küldött Rabattba, ahol a királyi családon és egyes politikusokon kívül nem sokan fogadták szívélyesen a Palesztinát megszálló rezsim diplomatáját.

A marokkói néptől is elmaradt a  nagy kibékülés. A marokkóiak nem fogadták elaés továbbra is kiáll a palesztin ügy és a palesztin nép mellett, valamint továbbra is elítélik az izraeli reszim megszálló politikáját.

A marokkói lakosság semilyen formában nem hajlandó együttműködni az izraeliekkel. Ez legutóbb úgy nyilvánult meg, hogy az újonnan kinevezett és Rabatba küldött izraeli nagykövetnek senki se hajlandó lakást kiadni Marokkóban. A marokkói ingatlanirodák és a lakások kiadásával foglalkozó vállalatok egyhangúan  kijelentették, hogy nem adnak ki lakást a megszálló ország diplomatájának.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑