Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 03. 20.

Sikertelen iszalmista támadás Damaszkusz ellen (képek, videók)

2017. 03. 20.

Miután a szíriai csapatok megszüntették a terroristák által megszállt területek közötti kapcsolatot Damaszkusz tartományban és amikor az ellenséges nyomás Al-Kabunra nehezedett, a terroristák megkíséreltek egy támadást indítani, hogy visszafoglalják elvesztett állásaikat és helyreállítsák az erősségeik közötti összeköttetést.

A frontvonal 12 kilométer hosszú a főváros északi bejáratától Damaszkusz északnyugati bevezetőjéig.

04:00 órakor a hadsereg alegységei felkészültek, hogy lerohanják a vahhabita terroristák állásait Al-Kabunban, amikor a militánsok egy öngyilkos merénylő vezette jármű bevetésével kezdték támadásukat és egy alagutat használtak, hogy bekerítsék a szíriai csapatokat mélyen a terroristák megszállta körzetben, valamint megpróbáltak megtámadni több negyedet.

.

A Szíriai Arab Hadsereg azonnal válaszolt és az előrehúzódott alegységek visszavonultak a megközelebbi védhető pontokra, a Belügyminisztérium alakulatai elzárták a harctérrel szomszédos negyedeket a terroristák által támadott épülettömböktől.

A Szíriai Köztársasági Gárda és a 4. Páncélos Hadosztály 42. Dandára azonnal erősítést küldött, amelyeket látni lehetett a főváros utcáin a harctér felé haladva.

Amikor kudarcott vallott a militánsok előretörése, elkezdetek aknavető gránátokat kilőni a szomszédos negyedekre, amelyeket az említettek szerint a szíriai biztonsági erők lezártak és az utcákat kiürítették, számítva a megszálló terroristák ilyen cselekedeteire.

A militánsok abban a tévhitben voltak, hogy megtámadhatják a szíriai fővárost és bejutnak, és ha arra számítanak, hogy a gyors válaszcsapáson kívül más nem vár rájuk. Az egész napon át elhúzodó csata után az iszlamista támadást visszaverték, és több tucatnyi terroristát likvidáltak a szír katonák.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑