Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 09. 19.

Siroi Isi: Evidenciák

2018. 09. 19.

Európa nyugati felének jóléti, fogyasztói társadalma öregedő.

Oly mértékben öregedő, hogy a fogyasztása nem teszi lehetővé azt a profit felhalmozást, ami a jelenlegi jóléti szint eléréséig tartott.

(Európa nyugati felének jóléti, fogyasztói társadalmában az egyénnek szinte mindene megvan, nem lehet már mit kitalálni, amit el lehetne adni neki.)

A társadalom profitszerző csúcsa új piacot nem nagyon tud szerezni,

ezért egyetlen “életbenmaradási” lehetősége az új fogyasztói réteg kialakítása.

Új fogyasztói társadalmat, aminek még nincsen meg “semmije”, és mindent el lehet neki adni, úgy tud létrehozni, ha egyszerűen ide hozza a fogyasztót Európába.

A “vicces” a történetben az, hogy az új fogyasztói réteg saját magának fogja előállítani azt, amit ő maga fog megvásárolni, de a profit megfelelő résével a jólétét és az életszínvonalát tökéletesen tudja majd manipulálni a profitszerzés csúcsán lévő réteg.

Ez a “Soros terv”, ez a betelepítés és a “migrációs” kérdés tömör esszenciája, minden más, minden velejáró erre épül.

Ui:

Elgondolkodtató az, hogy negatív elemként jelenik meg a relációban a profitszerző ( pl Soros György ), holott ha ő nem tud profitot szerezni, akkor nem is tud mit szétosztani ( még ha “alamizsnaként” is teszi ), és ha nem tud mit szétosztani, akkor Európa életszínvonala hanyatlani kezd.
Az már más kérdés, hogy Európa azon része, ami még nincs felzárkózva a jóléti, nyugati részhez, az a kiegyenlítődés révén alig láthatóan fejlődni fog egy darabig, de a jóléti rész új fogyasztói társadalmával való feltöltése negatív hatással lesz a még felzárkózó részekre. Persze ez a profitszerzőt nem fogja érdekelni, mert ő az egy egész európai kalapban lévő profittal fog csak törődni.

Orientalista.hu – Siroi Isi 

 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑