Cadmus fordítás Cadmus

Sokkoló videó: Palesztin asszonyok egy fiút próbálnak megvédeni az izraeli katonáktól

2015. 09. 04.

Óriási felháborodást váltott ki az a felvétel ami múlthéten kerül fel az internetre amin egy izraeli katona elfog  egy törött kezű palesztin fiút.

A felvételen azt látni hogy egy izraeli katona elfogott palesztin fiút, akit aztán két asszony és egy kislány megpróbálnak kiszabadítani. A palesztin asszonyok ütlegelni kezdték az izraeli katonát és megpróbálták kiszabadítani a fiút.

Az izraeli katonát egy társa mentette meg és húzott ki az ütlegelők gyűrűjéből.

A történet hátterében az izraeli telepesek illegális terjeszkedése miatt kitört tüntetések állnak. A ciszjordániai Nabil Salih palesztinok lakta település mellett folyamatosan építik az illegális telepeket. A lakosság emiatt tüntetésekbe kezdett ,amit az izraeli biztonsági erők, vízágyúval, könnygázzal, gumilövedékkel oszlattak fel.

A kisfiút azért akarták letartóztatni mert szembeszállt az izraeli katonákkal és kövekkel dobálta meg őket. A felvételen szereplő kislányt bátorságáért a török államfő is kitüntetett.

A fiú szülei ismert aktivisták, a palesztinok jogaiért küzdenek, többször is megjárták a börtönt. Vezetékneve ráadásul annak a férfinak a családnevével is egyezik, aki a Ramallah melletti Nabi Salih tüntetéseinek első halálos áldozata volt. Közvetlen közelről eltalálta egy könnygázgránát.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑