Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2016. 08. 31.

Soros Izrael-ellenes palesztin szervezeteket támogat

2016. 08. 31.

Ez aztán a skizofrénia. Soros nemcsak a menekültválság elmélyülését és Putyin megbuktatását akarja elérni, hanem Izrael állammal is problémája van.

Alább közöljük a zsido.com-on megjelent írást.

Nehéz azonban szó nélkül elmenni amellett, hogy a Wikileaks és az orosz hackerekhez köthető DC Leaks portálok az utóbbi hetekben olyan dokumentumokat szereztek meg, amelyek szerint az Open Society Foundations célja Izrael “rasszista és antidemokratikus” politikájának felmutatása nemzetközi fórumokon és a zsidó állam demokratikus jellegének megkérdőjelezése. A közzétett iratokból kiderül, hogy a közvetlenül Soros alá rendelt alapítvány 2001 óta közel 10 millió dollárt adományozott az Izraelben élő kisebbségek állítólagos elnyomásával szembeni fellépésre. Összehasonlításul: Sorosék kifejezetten visszahúzódtak pl. az iráni emberi jogi helyzet bírálatából, mondván, nehogy veszélyeztessék az – Izrael által egyébként felháborodással fogadott – iráni atomalkut.

Az alapítvány arab regionális irodája tavaly úgy látta, hogy az elmúlt években a közvélemény “radikalizálódása” és a jobboldali izraeli kormányok hatására “elnyomóbb” lett a hivatalos politika a palesztinokkal szemben. A dokumentum pozitívként értékeli viszont egy helyi pro-palesztin civil szervezet, a PCI növekvő aktivitását nemzetközi fórumokon, amelynek sikerült Izraelt rasszista államnak beállítania, és sürgeti a PCI szerepének, hatékonyságának növelését az ENSZ-ben, az EU-ban és az Egyesült Államokban. Érdekes, hogy a dokumentumokból kiderül: Sorosék fontosnak tartották titokban tartani, “low profile” szinten kezelni a közel-keleti aktivitásukat – miközben az átláthatóság, ill. elszámoltathatóság hiánya az egyik fő vádpont politikai opponenseikkel szemben. Ugyanakkor egyfajta feketelistát állítottak össze a szerintük intoleráns, “iszlamofób” amerikai személyiségekről, konzervatív szervezetekről, amelyek tevékenységét nyomon akarták követni.

Zsidó szervezetek hosszú évek óta támadják a holokausztot gyerekként túlélő Soros Györgyöt egyoldalúan Izrael-kritikus, anticionista aktivitása miatt, továbbá amiatt, hogy a jobboldali kormányokkal szembeni elégedetlensége oda vezet, hogy még az Izrael létét is tagadó, arab és/vagy szélsőbalos “civil” szervezeteket is támogat. Közismert, hogy Soros már sok évvel ezelőtt is önmagát és Izraelt nevezte meg az újjáéledő antiszemitizmus egyik fő okának. Antiszemita támadói valóban régóta vele illusztrálják a “globális nagytőke” és a személytelen, nemzeti értékeket nem tisztelő kozmopolita világuralom rémét. Éppen ezért rejtély, hogy miért segíti a nevében “nyílt társadalmat” hirdető alapítvány az ezekhez a körökhöz kapcsolódó szervezeteket, és miért nem foglalkozik ugyanez az alapítvány a nyíltnak nem nevezhető palesztin rendszerrel, és az ottani médiából áradó zsidóellenes uszításról.

A Soros-féle alapítvány egyik legfőbb regionális kedvezményezettje az arab-izraeliek jogegyenlőségéért harcoló, Izraelt zsidó államként megszüntetni akaró Adalah, amelynek vezetői Izraelt “genocídiummal” és “apartheid állam” létrehozásával vádolják, a másik pedig a civileket támogató New Israel Fund. Az Adalah támogatója a BDS-mozgalomnak, és arra ösztönzi az államokat, hogy építsék le diplomáciai kapcsolataikat Izraellel. Ugyancsak hatékonynak látta Soros helyi irodája a 2007-es Demokratikus Alkotmány nevű együttműködési fórumot, amely a kritikusai szerint csak abban lenne hatékony, hogy megszűntetné Izrael zsidó jellegét. Izrael-ellenes, a zsidó államot delegitimálni igyekvő kampányokat folytatott a Sorosék által szintén támogatott Mossawa, Mada al Carmel és I’lam nevű szervezet is, amelyeknél az alapítvány az anyagi támogatáson felül még európai és amerikai lobbitevékenységüket is előmozdította.”

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑