Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 12. 30.

Soros vs Donald Trump

2015. 12. 30.

Donald Trump kétségtelenül az amerikai elnökválasztás legérdekesebb jelöltje, és mivel egy ideje vezeti a népszerűségi statisztikákat a republikánus jelöltek között, nagyon úgy tűnik, hogy jövőre ő lesz a kihívója Hillarynek. Trumpról még lesz szó itt a jövőben, egyelőre elég annyi, hogy népszerűsége egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire nincsenek rendben a dolgok a tengerentúlon.

Trump felfelé ívelő támogatói statisztikáira azonban reagálni kell, mert a status quo hívei számára nem jönne jól, ha ő lenne a következő elnök.

A jelenlegi a sorban Soros György, jól megszokott barátunk, aki nem mellesleg Hillary egyik legaktívabb támogatója (itt 1:00-nál:)

.

Mivel Trump jelölése veszélybe sodorná kedvencének elnöki pozícióját, ezért egy, a Guardianben megjelent  cikkben reagált az éles helyzetre:

„Nem könnyű, de szükséges ellenállni a körülöttünk lévő fenyegetettségnek és hisztériának, mert a félelem a legnagyobb veszély a nyílt társadalomra.

A dzsihadista terroristák, mint az Iszlám Állam és az al-Kaida, megtalálták a nyugati társadalmak Achilles sarkát: a haláltól való félelmet. … az ISIS publicistái felnagyítják ezt a félelmet, ezáltal máskülönben nyitott társadalomban élő értelmes embereket a racionális gondolkozásuk elhagyására késztetnek.”– Itt egyértelműen a német társadalom radikalizálódására utal, amely a menekültválság miatt következett be.

„Egy generáció, amely egy nyílt társadalmat örökölt, nem fogja megérteni, mi kell annak a fenntartásához, amíg maga nem tesztelődik és nem tanulja meg, hogy a félelem nem ronthatja meg az értelmet. A dzsihadista terrorizmus csak a legutóbbi példa. A nukleáris háborútól való félelem tesztelte a legutóbbi generációt, a fasizmustól és kommunizmustól való félelem pedig az én generációmat.”

Ezután rátér arra, hogy Donald Trump legutóbbi muszlim-ellenes kirohanásait párhuzamba hozza a szíriai háborúval, és igaza van, hogy a kettőnek köze van egymáshoz. A menekültválság nem kis részben a szír polgárháború miatt alakult ki, de kérdéses, hogy megoldódna-e, ha Szíriában béke lenne.

Soros könnyen beszél, ő nemsokára átadja lelkét a Teremtőjének, aki majd megfelelőképpen ítélkezik felette.

DE MI ITT MARADUNK.

És Donald Trump vagy Marine Le Pen népszerűsége elsősorban annak köszönhető, hogy a Soros-félék nem tudnak megfelelő megoldást adni a világ problémáira. Az ő népszerűségük a társadalom természetes immunreakciója Sorosra és barátaira.

Valóban, minden generációnak meg kell küzdenie a maga szabadságáért. És ez általában nem olyan formában valósul meg, mint amit az előző generáció elképzelt magának.

 

Orientalista.hu – Jack Fall

 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑