Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Geopolitika

2016. 11. 12.

Soros György szervezete áll az amerikai zavargások mögött

2016. 11. 12.

Soros György keze is benne van abban, hogy napok óta nem enyhülnek az indulatok az Újvilágban, s hogy az utóbbi napokban rendszeressé váltak a zavargásba torkolló Trump-ellenes tüntetések a liberálisok fellegvárainak számító nagyvárosokban.

Az amerikai Beitbart News értesülései szerint a Soros György által finaszírozott MoveOn.org egy felhívást tett közzé, melyben minden Clinton-szimpatizánst felszólítottak arra, hogy csatlakozzanak az általuk szervezett tüntetésekhez, melyekben “Donald Trump bigottsága, idegengyűlölete, iszlamofóbiája és nőgyűlölete” ellen tiltakoznának. (Úgy látszik, a szexizmussal való vádaskodás már kiment a divatból, pedig nonszensz nőgyűlölettel vállalni egy közismerten  nőfaló embert.)

riot2A Trump-ellenes tüntetők számára saját zászlajuk meggyalázása sem okoz gondot

A szervezet eddig körülbelül kétszáz demonstrációt szervezett Trump választási győzelme óta, s hangadói nem titkolják el, hogy nem fogadják el azt, hogy a republikánusok nem csak az elnökválasztást, de a kongresszusi és szenátusi választásokat is megnyerték, ezzel pedig gyakorlatilag abszolút többséget szereztek az amerikai törvényhozásban.

A cél az emberek megfélemlítése

A MoveOn.org a választás napján megjelenített nyilatkozatban arról beszélt, hogy “Ebben a percben magunkról, családjainkról és barátainkról kell gondot viselnünk, legfőképpen azokról,  akik az első sorból szembesülnek majd a gyűlölettel, vagyis a mexikóiakkal, nőkkel, bevándorlókkal, menekültekkel, feketékkel, muszlimokkal, leszbikusokkal, melegekkel, biszexuálisokkal, transzneműekkel és még sokakkal.”

Az RT politikai elemzője, Marko Gasic szerint az ilyen jellegű megszólalások célja egyértelműen a megfélemlítés. “…a Soros-vezette szervezetek ténylegesen azt mondják az ártatlan (és valószínűleg kevésbé ártatlan) tüntetőknek, hogy Trump veszélyt jelent rájuk nézve annak ellenére, hogy ő az egység hirdetésén kívül semmit nem csinált a választások megnyerése óta.”

riot3Akik hallgattak Soros György szavára – bár a tábláik azt hirdetik, hogy nincs hely a gyűlölet számára, saját hazájuk zászlaját annyira gyűlölik, hogy a földön tapossák

Soros György a demokrácia megsemmisítésére készülhet

Trump győzelme  váratlan és súlyos és váratlan csapás a Soros-Clinton párosra. “A választások során az ő kezükben volt az összes jelentős médium, velük volt a hatalom, rengeteg pénzt fektettek a kampányba és mégis veszítettek.” – fejtette ki Gasic. – “Közös pontként jelenik meg Soros és Clinton világnézetében, hogy az egyetlen ‘demokrácia’, aminek létjogosultsága van egy olyan egypártrendszer, mely azzal ért egyet, amit ők mondanak, és ha nem ez történik, készek elindítani egy ellenforradalmat, mely megsemmisíti a demokráciát és a demokratikus választásokat.”

A szerb származású elemző szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy megpróbálják majd eltenni láb alól Trumpot, inkább megpróbálják megfélemlíteni és megzsarolni azzal, hogy addig nem lesz béke az országban, amíg ő nem ad nekik szabad kezet arra, hogy nyugodtan folytathassák háborúikat és piszkos üzelmeiket a világ többi részében.

Ennek némileg ellentmondhat az a tény, hogy szintén Soros György kezéhez látszik fűződni az a felhívás, melyet eddig már két és fél millióan írtak alá, és mely mögé olyan Hollywoodi liberális “bálványok” is beálltak, mint Lady Gaga és Miley Cyrus. Ez az irat nem a választópolgárokhoz, hanem az elektorokhoz szól, akiktől azt várják, hogy a decemberben esedékes elektori választás során (mely az amerikai elnök hivatalos megválasztásának számít) árulják el szavazóikat és Trump helyett Clintonra szavazzanak.

Ugyanakkor, kevés annak az esélye, hogy ez a követelés valósággá váljon, lévén, hogy ehhez legalább 37 elektor kéne Clintonra szavazzon Trump helyett, ezt pedig megnehezíti az a tény, hogy több mint 20 államban az ilyen kiszavazást szigorúan büntetik, s a többi helyen sem bánnának finoman azokkal, akik szembementek a népakarattal. Azonban, ha ez még nem is lenne akadály, Trump a kritikus helyeken előrelátóan igyekezett a saját híveit elektori tisztséghez juttatni, olyan embereket, akikben bízik, hogy nem fogják őt elárulni.

Az új amerikai elnök egyébként a választások óta erősen megszelídült, a sziklaszilárd keresztyén-konzervatív nézeteiről ismert új alelnök pedig eddig meg sem szólalt igazán – vélhetően amiatt is, mert remélik, hogy így elérhetik azt, hogy abbamaradjanak vagy kifulladjanak a zavargások, melyek során egyébként a “toleráns” és “nyitott” liberális tüntetők számos vélt vagy valós Trump-támogatót súlyosan bántalmaztak, köztük gyerekeket és egy terhes nőt is.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑