Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2016. 01. 08.

Sorozatos robbantások Líbiában

2016. 01. 08.

Rendőrségi kiképzőtábort és olajkikötőt támadott meg az Iszlám Állam az észak-afrikai országban.

Hatvanöt ember vesztette életét egy öngyilkos merényletben a líbiai Zliten városhoz közeli rendőrségi kiképzőközpont előtt –közölte a Russia Today.

A beszámolók szerint egy öngyilkos merénylő bombával rejtett teherautóval hajtott neki a központi bejárat kapujának, amikor is aktivizálta a bombát. A merényletben legalább hatvanöt ember vesztette életét és rengeteg a sérültek száma. A rendőrök mellett sok a civil áldozat.

Két líbiai kikötőben Ras Lanuf és Es Sider városban az Iszlám Állam olajtárolókat robbantott fel illetve rakétákat lőtt ki az olajkikötőkre. A támadás hét olajtározót érintett, ebből kettőt már sikerült eloltani – írta a Farsnews.

Moammer Kadhafi rendszerének megdöntése után Líbia káoszba fulladt. Az országban a nyugat szemében két legitim kormány uralkodik számos önjáró tábornok, törzsek és terrorszervezetek osztották fel egymás között az ország területét. Egy éve az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is megjelent a térségben és számos várost az ellenőrzése alá tudta vonni.

 Az ország egykor napi másfél millió hordó olajat termelt ki, ez mára a negyedére csökkent.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑