Cadmus fordítás Cadmus
Interjú

2015. 04. 14.

Spanyol író: a vahabizmus célja, hogy elpusztítsa belülről az iszlámot

2015. 04. 14.

Manuel Galiana Ros, spanyol kutató és “A cionista lobbi Spanyolországban”, valamint “A globális válság” című könyvek szerzői, interjút adott a vahabita dzsihádizmusról, mint a “hamis iszlám ideológiáról”, amit az új világrend létrehozása érdekében teremtettek, “hogy belülről pusztítsa el az iszlámot”.

Az elmúlt 35 évben több mint 17.000 ember vesztette életét az Iráni Iszlám Köztársaságban a Nyugat által támogatott terrorista csoportok, mint a Mujahedin e-Khalq (MKO, MEK) szervezet merényletei során. Mit gondol, miért nincs (vagy csak igen minimális) visszhangja ezeknek a gyilkosságoknak a főáramú nyugati médiában? Helyette úgy állítják be Irán mintha a terrorizmus támogatója lenne.

Ez mutatja, hogy valójában mi történik Nyugaton. Az emberek nem igazán tudják, hogy az elmúlt 35 évben mintegy 17.000 iráni embert öltek meg a terroristák és takfiri csoportok? Nem áll rendelkezésre ez az információ Európában, ezen belül Spanyolországban sem hallom róla. Valójában Iránt soha nem úgy tartották számon Európában, mint a terrorizmus áldozatát, hanem mint a terrorizmus előmozdítóját és támogatóját. Ez azért van, mert a főáramú médiát közvetlen és közvetett módon a cionisták tartják az ellenőrzésük alatt.

Nem csak a médiát, hanem minden hírügynökséget is az ellenőrzésük alatt tartanak. Például 5 vagy 6 hírügynökséget a világon, mint a Reuters-t, már 1895-ben a pénzügyi ellenőrzése alá vett a Rothschild család. Ők irányítják a pénzmozgást, ők ellenőrzik bankokat, ők ellenőrzik a nagyvállalatokat, ők ellenőrzik az összes főáramú médiát, ők irányítják a világon az üzleti folyamatokat, Hollywood-ot és gyakorlatilag mindent. Azt hiszem, azt szeretném látni a lehető leghamarabb, hogy az Európai Unió és az euró, mint pénz, eltűnnek. Mert ezek a fő elemei az általuk egész Európa felett gyakorolt kontrollnak. Az Európai Központi Bank egyre több elektronikus pénzt bocsájt ki, és az adósság egyre növekszik Európában. De mindez azt vetíti előre, hogy Európának ebben a formában vége lesz. Komoly változások jönnek hamarosan.

A terrorizmus 17.000 iráni áldozatáról 2015 augusztusában, Teheránban ismét tartanai fognak egy nemzetközi kongresszus, amelyre számos nemzetközi tudóst és politikai szereplőt hívnak meg. Hogyan látja a jelentőségét ennek az események?

Ez egy olyan esemény, amiről nem tudtam, és Európában, valamint Amerikában szinte senki sem tud. Az erőfeszítések kapcsán remélem, hogy minél többen megismerik a tényeket, és remélhetőleg pozitív hatása lesz.

Vannak olyan dokumentumok, amelyek azt mutatják, hogy a cionista izraeli rezsim, mint állam, a terrorizmus támogatója és részt vett az iráni nukleáris tudósok elleni merényletben. Miért van az, hogy még sem tapasztalható ezzel kapcsolatban semmilyen reakció a nemzetközi szervezetek, mint például az ENSZ részéről?

Ez azért van, mert az iráni tudósok és iráni téma nem fontos a számukra. Jóllehet sok országban működik az ENSZ, de a fontosabb országokban a cionisták által ellenőrzött, míg kevésbé jelentősebb országok esetében csak a szavazatokat kondicionálja a néhány ország. Tehát az a tény, hogy sok iráni embert, köztük a tudósokat öltek meg, nem releváns a Nyugat számára.

A takfiri terrorizmus az eredménye a dogmatikus gondolatok terjedésének és annak a kilátásnak, hogy egyes rezsimek a térségben, mint Szaúd-Arábia, visszafejlődnek. Ennek ellenére a keserű tény az, hogy ezeket a rezsimeket nyíltan támogatja az Egyesült Államok. Mi a véleménye erről?

A vahabizmus és a takfirizmus nagyon régen kezdődött és az idő előrehaladtával csak lassan terjedt. Miután a 80-as években a vahabizmust elfogadták nemcsak Szaúd-Arábiában és Katarban, hanem Törökországban is, a török ​​mecsetekben és az oktatási rendszerben, sokkal inkább elterjedt. Az Egyesült Államok átvette Angliától. A britek hagyományos szövetségesei voltak a Saud-i családnak, és 1944-ben, a második világháború vége felé Roosevelt, az akkori amerikai elnök megállapodást írt alá az egyik szaúdi királlyal, részben az olajról a katonai együttműködés ellen. A szövetségük sok éve tart és az elmúlt 60 évben annyi pénz mozgott köztük, amivel megőrizhették a befolyásukat és sok korrupt nyugati politikust segítettek.

Az úgynevezett Iszlám Államról, amely a szélsőséges salafizmus és vahabizmus házasságon kívüli gyermeke, úgy tartják, hogy a cionista izraeli rezsim a fő támogatója. Ön a kutatásai során, mit talált ezekről a kapcsolatokról?

A vahabita dzsihádizmus meghatározása most alapvetően a következő lenne: “A hamis iszlamista ideológia, amelyet az új világrend megteremtéséért hoztak létre a konfrontáció érdekében, hogy belülről elpusztítsa az iszlámot “. Mindenki tudja, hogy az ISIS, vagy kalifátus vagy bármi is a neve, honnan származik. Az előzménye az Al-Kaida. Az al-Kaidáról mindenki tudja, hogy egy olyan szervezet, amely a Moszad és a CIA révén jött létre, azokon keresztül finanszírozták, azok képezték ki az afganisztáni háború során a szovjetekkel. Vannak országok, amelyek kiképzik ezeket a csoportokat és biztosítják számukra a fegyvereket, hogy a valódi iszlám ellen harcoljanak. Ilyen országok pl. az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság. Más országok, mint Törökország és Jordánia a saját területükön biztosítanak katonai képzést és a terroristák utána átmehetnek a határaikon.

Létezik még egy pár másik tény, amelyek kevésbé széles körben ismertek, és amelyek néhány történelmi és vallási szempontra utalnak. Ismeretes, hogy sok zsidó egy hamis úton keresztül áttért az iszlámra. Arab nyelven úgy említik őket: “Sabatin”. Például megemlíteném Atatürk esetét aki Törökországban élt, magát Sabatin származásúnak tartotta és nagyon jóban volt a britekkel és a cionistákkal általában. Azért említem ezt, mert nagyon erős annak a gyanúja, hogy vahabizmusnak ugyanazok a gyökerei, mint a cionista és a talmudi gyökereknek. Egyes jelentések szerint ez nemcsak gyanú, hanem tény. Az iraki hírszerzés elismeri a vahabizmus cionista eredetét és az amerikai hírszerzés a Saud család zsidó eredetét.

Orientalista.hu – (Forrás: persianews.vcp.ir, habilian.ir)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑