Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 04. 30.

Spanyolország:115-en csatlakoztak az Iszlám Államhoz

2015. 04. 30.

Spanyolországból eddig 115-en csatlakoztak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezethez és utaztak a konfliktusövezetekbe, hogy részt vegyenek a harcokban – közölte Jorge Fernández Díaz spanyol belügyminiszter csütörtökön Madridban, ahol kétnapos, terrorizmus elleni konferenciát tartanak 19 ország részvételével.

A spanyol politikus beszámolója szerint az IÁ-t támogatók közül tizennégyen tértek vissza a dél-európai országba, kilencen börtönben vannak, a többiek pedig szabadok.

A 2004-es madridi terrortámadás óta, amelyben 191-en meghaltak és több ezren megsérültek, a spanyol hatóságok fokozott figyelemmel kísérik az iszlám terrorizmus ügyeit, az elmúlt 11 évben 122 rendőri akcióban 566 feltételezett terroristát fogtak el – tette hozzá.

“Ezek a letartóztatások bizonyítják, hogy Spanyolország ott van a dzsihadizmus elleni küzdelem élmezőnyében és ott is akar maradni” – fogalmazott Jorge Fernández Díaz.

 Legutóbb három hete vettek őrizetbe 11 feltételezett terroristát, akik Katalóniában készültek merényletre. A politikus a letartóztatások ellenére korábban már többször is hangsúlyozta, hogy nincs közvetlen terrorveszély Spanyolországban.

Orientalista.hu – (Forrás: MTI)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑