Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 27.

Stratégiai győzelmet arattak a terroristák felett a Golán-fennsík közelében (videó)

2017. 12. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg hadászati fontosságú győzelmet aratott Damaszkusz tartományban, az úgynevezett Nyugat-Goutha régióban, közölték szíriai kormánypárti források.

A Hajat Tahrir Al-Sham (a korábbi Dzsabhat Al-Nuszra, az Al-Kaida terrorhálózat szíriai frakciója által vezetett) terrorista koalíció és más vahhabita militáns csoportok, amelyek a Bejt Dzsinn körüli katlanban rekedtek, a jelentések szerint elfogadták a kivonulásra vonatkozó egyezményt és kinyilvánították, hogy készek átadni állásaikat a Szíriai Arab Hadseregnek.

Egyes helyi militáns csoportok és a Szíriai Arab Hadsereg az elmúlt héten tárgyalásokba kezdtek, miután a kormánycsapatok benyomultak Mughr Al-Mirbe és biztosították a környékbeli magaslatokat és elvágták a Bejt Dzsinn és Mughr Al-Mir közötti utat.

A megadásról szóló egyezmény hatályba lépése esetén, a Szíriai Fegyveres Erők semlegesíteni fogják a Damaszkusz tartományban megmaradt kevés katlanok egyikét, amelyeket még militáns csoportok ellenőriznek és biztosíthatják a Golán-fennsík közelében fekvő fontos térséget.

Izraeli médiumok és vahhabita terrorista források már elkezdtek egy propaganda kampányt, amiben arra panaszkodnak, hogy iráni támogatású erők fogják használni a térséget Izrael elleni támadásokra.

2016 és 2017 folyamán a szíriai kormányerők nagyobb kiterjedésű területeket tudtak felszabadítani a Nyugati és a Keleti-Goutha régiókban, valamint jelentős létszámú csapattestek szabadultak fel, amelyek addig az ottani hadműveletekben voltak lekötve. Ez a tény, illetve a szíriai főváros biztonsági helyzetének javulása nagy mértékben hozzájárultak a Szíriai Arab Hadsereg más fronvonalakon elért sikereihez.

A Bejt Dzsinnt megszálló militánsok megszegték a tűzszünetet, lakónegyedekre nyitottak tüzet

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg és a Bejt Dzsinn körüli katlanban lévő vahhabita militánsok egy megállapodást írtak alá, amely békés megoldása lett volna a konfliktusnak.

Néhány órája az Al-Kaida vezetésű dzsihádisták megszegték a tűzszüneti megállapodást, tüzet nyitottak a kormányerők ellenőrzése alatt álló Harfa falura, amely 18 kilométerre fekszik Kunjetra tartomány határától.

Helyi jelentések szerint több civil meghalt és megsebesült a dzsihádisták aknavető gránátjaitól Harfaban

A militánsok támadása után a szíriai kormányerők nehéztüzérséggel mértek válaszcsapásokat az Al-Kaida terroristák Bejt Dzsinn körüli állásaira.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑