Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 26.

Stratégiai területeket szabadították fel az Iszlám Állam alól

2016. 07. 26.

Hama és Rakka tartományokban sikeres hadműveleteket hajtottak végre a szíriai kormányerők ezzel stratégiailag fontos területek felett nyertek ellenőrzést. – közölte az Almasdarnews.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaszerezte az ellenőrzést egy stratégiai olajvezeték felett

A Szíriai Arab Hadsereg stratégiai pontokat vont ellenőrzése alá egy olajvezeték mentén Al-Badiaban. A hadsereg alegységei és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) közösen folytatták előretörésüket kelet felé Al-Szalamijah sivatagos régiójában, átvéve az ellenőrzést stratégiai pontok felett az olajvezeték mentén, amelyeket a Daesh/ISIS terroristák uraltak. – írta beszámolójában Khaled Al-Khateb Szputnyik médiatársaságnak.

Az elmúlt napokban, keletre a várostól heves harcok voltak a szíriai kormánycsapatok és a megszálló Daesh/ISIS terroristák.

A csata a front megnyitásáért dúlt keletre Al-Szalamijahtól, miután a kormányerők kiűzték a Daesh/ISIS terrorszervezet fegyvereseit a Palmyra (Tadmur) és Al-Szukhana közötti térségből.

A kormánycsapatok Akairbat faluig törtek előre, ahol a Daesh/ISIS terroristák nagy számban voltak jelen.

syria army 49013845

Egy helyi forrás közölte a Szputnyik médiatársaság arab nyelvű szerkesztőségével, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei képesek voltak vereséget mérni a Daesh/ISIS terroristákra Szalamijahtól keletre, miután a megszálló vahhabita fegyveresek elhagyták Tal At-Tut, Al-Mufakker, Akarib és Al-Ajna falvakat.

A forrás ezenkívül megerősítette, hogy a Daesh/ISIS terrorentitás öngyilkos merénylőket küldött a körzet keleti részéből, Al-Badia közelében, de a Szíriai Arab Hadsereg katonái megakadályozták ezeket a terrorista robbantási kísérleteket, négy gépjármű semlegesítésével az olajvezetéket védő stratégiai magaslati pontokhoz, az Al-Mufakker és Akarib falvakon át vezető út előtt, ahol a vahhabita fegyveresek megpróbálták újra megerősödni és újjászervezni soraikat a Palmyrai csata elvesztése után.

Úgy hiszik szakértők, hogy a háromszög, ami Al-Rakka tartomány nyugati részét és Al-Szalamijah keleti körzetét foglalja magába, valamint Al-Tabaka körzetének közigazgatási határához tartozó rész az a szektor, ahol éppen most a legveszélyesebb harcok zajlanak.

Ez a szíriai katonák és Daesh/ISIS terrorszervezet közötti vég nélküli harc miatt van, amely az olajvezeték mentén lévő stratégiai pontok felszabadításáért zajlik. A szíriai katonák utat akarnak törni Tabaka városáig, ahol az ISIS terroristáknak még mindig nagy létszámú kontingense van jelen.

A Szíriai Arab Hadsereg stratégiai pontot foglalt vissza az ISIS terrorszervezettől Kelet-Hamaban.

A Szíriai Arab Légierő Hírszerzésének 333. Dandára – a Nemzetvédelmi Erők (NDF) tartományi egysége támogatásával – hétfő reggel teljesen ellenőrzése alá vonta a Szaalim pontot Hama tartomány keleti területén, miután egy ellentámadást hajtott végre az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei ellen az elmúlt éjjel. – jelentette Leith Fadel az almasdarnews haditudósítója.

Egy katonai forrás Hama tartomány székhelyéről, hétfő reggel közölte az Al-Masdar News hírújsággal, hogy a Szíriai Arab Fegyveres Erők sikeresen visszaszorították az “Iszlám Állam” terroristáit Mafrak Sharki keleti pereméről, végezve nagy számú ellenséges fegyveressel, mielőtt visszafoglalták a Szaalim pontot ma reggel.

syria army 23110

A Szíriai Arab Fegyveres Erők az elmúlt két hétben változó körülmények között kemény harcot vívtak az ISIS terroristák ellen Al-Szalamijah körzetétől keletre, amelyben mindkét fél fölényre próbált szert tenni a stratégiai helyzetű Akarib település közelében.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) szárazföldi alegységeit a Szíriai Arab Légierő vadászgépei támogatják; a jelentések alapján ma reggel számos légi csapást hajtottak végre Akarib közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑