Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 07.

Súlyos harcok vannak Délnyugat-Aleppoban

2016. 08. 07.

A két nappal ezelőtti támadásokat követően a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség fegyveresei tegnap hajnalban betörtek (VBIED támadás = amikor egy öngyilkos merénylő által vezetett és robbanóanyaggal megrakott járművel rohannak bele a célpontba a támadók) a dél-aleppoi Tüzérségi Akadémia területére. A komplexum katonai létesítmények összessége, amelynek déli részét foglalták el.

A Szíriai Arab Hadsereg bázist védő alegységei az akadémiai komplexum északi felére vonultak vissza. Napközben ott is voltak betörési kísérletek, de ezeket a védők visszaverték.

aleppo 08.06

Ebben a térségben az Orosz Légierő és szíriai katonai repülőgépek, valamint a hadsereg tüzérsége (2SZ1 Gvozgyika lövegek és Buratino sorozatvetők) hatalmas mészárlást végeztek a területen garázdálkodó vahhabita fegyveresek soraiban. A Tüzérségi Akadémia jelentőségét a fekvése adja, ebben a körzetben akarják áttörni a vahhabita terrorista szervezetek a Kelet-Aleppo köré vont blokádot. Aki birtokolja a tüzérségi bázist és a körülötte lévő katonai támaszpontokat (Repülőműszaki Főiskola, Fegyverzettechnikai Főiskola), az ellenőrzi a város nyugati negyedeibe vezető főútvonalat, ami a Ramuszeh kerületen át vezet.

Közben a Ramuszeh kerületet is ellenséges támadás érte a keleti negyedek felől, ahol a Harakat Ahrar Al-Sham és a Fatah Halab szövetség terroristái kísérletek meg áttörni. De erre még a vahhabita hírforrás az ún. SOHR szerint sem voltak eddig képesek

aleppo 08.06. b

Ezenkívül a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya, az 1. Páncélos Hadosztály elemeinek és a Tigris Alakulatok egyik zászlóaljának nagy létszámú erősítése is a Ramuszeh kerületbe érkezett északról, hogy kiűzzék a “dzsihádistákat” Délnyugat-Aleppoból. A csata a mostani percekben is zajlik. Közép-európai idő szerint este 20.30 órakor a Szíriai Arab Hadsereg visszavette a Dzsaish Al-Fatah terroristáitól a Fegyverzettechnikai Főiskola területének 80 százalékát (déli rész) és teljesen birtokában van a Tüzérségi Akadémiának (középső rész).

A hadsereg ellenőrzi még a Sadkop cementműveket és a Sadkop-Ramuszeh csomópontot. Nem igazak azok az állítások, hogy a vahhabita terroristák megtörték az ostromzárat a keleti negyedek körül. A harc folytatódik, Al-Hadirból is érkezett erősítés a kormánycsapatokhoz a Dzsaish Al-Fatah terroristái hátába.

Alább hadihelyzet Dél-Nyugat Aleppoban és a Tüzérségi Akadémia és a katonai létesítmények vázlata Ramuszehben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑